MónTerrassa
La neu converteix el dimecres en un dissabte al Vallès

S’ha fet esperar, però la neu, finalment, ha tenyit el Vallès Occidental de blanc. Tots els racons de la comarca s’han llevat sota una capa de neu, en algunes localitats més notable que en d’altres. A les capitals, Terrassa i Sabadell, a primera hora d’aquest dimecres els gruixos acumulats eren de 3 i 4 centímetres respectivement, sobre teulades, mobiliari urbà, vehicles i vegetació. Davant la possibilitat que el matí es compliqués, alguns centres educatius han optat per retardar o fins i tot suspendre l’activitat acadèmica. Tot plegat ha convertit els principals parcs i places d’aquestes localitats en improvisades pistes per a trineus i camps de batalla de boles de neu.

A les voreres i la calçada la neu ha costat més d’agafar, i això ha propiciat que els carrers de les principals ciutats hagin estat nets des de primera hora del matí, gràcies, també, a què els serveis de manteniment de hi han abocat sal durant tota la matinada. Tot i això, la neu ha deixat imatges de postal que molts havien somiat en les darreres setmanes, després de les reiterades previsions que anunciaven nevades en cotes poc habituals.

El fet que algunes escoles de municipis com Matadepera, Sabadell o Sant Cugat, hagin optat per retardar o suspendre l’activitat acadèmica durant el dia d’avui, ha permès que la canalla (i no tant canalla) hagi sortit a parcs i places per gaudir d’una experiència que feia anys que no vivia tan a la vora de casa. Així, el Parc Catalunya de Sabadell s’ha omplert des de primera hora de gent que ha aprofitat per jugar amb el gos, fer un ninot de neu o lliscar pendent avall amb plàstics, gairebé a tocar de l’aigua del llac. A la ciutat, les escoles Agnès Armengol i Joan Ramon Gímenez de Torre-romeu i La Floresta, de Can Deu, han optat per no obrir portes.

A Terrassa el punt de trobada ha estat el Parc de Vallparadís. L’escola Vedruna Vall de la ciutat, ha estat una de les que han decidit retardar l’inici de les classes com a mesura de precaució i per assegurar que els mestres i els alumnes poguèssin arribar al centre. “Finalment el grup de classe hem decidit suspendre l’activitat tot el dia d’avui, hem arribat al parc a les deu i hem intentat fer un ninot de neu i gaudir del dia, perquè és una cosa peculiar”, explica l’Ivet de Paz, estudiant del centre educatiu egarenc. Altres nois i noies es tiraven pendent avall amb trineus i planxes de surf.

Ben a prop d’ells, la Maribel Fernàndez, una mare veïna de Terrassa, aprofitava el dia amb els seus dos fills, que han arreplegat el trineu de casa i s’han vestit com si anessin a pistes. “Els nens estudien a Matadepera, l’escola ens ha comunicat que no obririen avui i m’he hagut d’organitzar el dia, m’he agafat festa de la feina i hem vingut a jugar”, explica.

Altres centres docents de la comarca també han optat per variar els seus horaris avui. A Cerdanyola, la Universitat Autònoma de Barcelona ha retardat l’inici de l’activitat acadèmica fins les deu, i tot i la neu que queia des de la matinada els accessos estaven perfectament nets per arribar a les facultats. A Terrassa, la Universitat Politècnica de Catalunya ha optat per cancel·lar tota activitat per avui.

Tot plegat, una neu que pels volts del migdia ha deixat pas a la pluja i que ha netejat gran part dels carrers en localitats com Cerdanyola del Vallès, si bé encara es manté en altres punts del Vallès pels gruixos acumulats. Unes hores de diversió que han convertit un dimecres qualsevol en dissabte, i que ha deixat imatges que trigaran en tornar-se a produir.

Nou comentari

Comparteix