MónTerrassa
Neix un nou òrgan per debatre el present i futur de les rieres de Terrassa
La riera del Palau de Terrassa, marcada en vermell, travessa de nord a sud la ciutat per la zona oest

!--akiadsense-->

Aquest dimarts, s’ha constituït la Taula de Seguiment de Rieres de Terrassa. Ha estat en sessió telemàtica i amb la presència de la regidora Jennifer Ramírez, que ha destacat que “calia definir les finalitats, què cal fer i com tirar endavant. Volem treballar molt bé tots els àmbits relacionats amb les rieres, com són el mediambiental, l’urbanístic, el social, la mobilitat…”. La responsable de l’àrea ha recalcat que “per aquest equip de Govern, les rieres són un gran projecte de ciutat i, per aquest motiu, hem dissenyat un nou model organitzatiu. El decret de 2 de novembre ja contempla la part més tècnica, perquè calia definir una nova organització interna i transversal”.

El nou model organitzatiu pretén garantir, d’una banda, l’actuació transversal dels serveis municipals implicats en el treball tècnic -que estructuraran els projectes de futur en l’àmbit de les rieres i torrents- i, de l’altra, la incorporació dels instruments necessaris per potenciar la participació i el diàleg amb les associacions, els grups polítics amb representació municipal i les entitats. L’objectiu de la Taula és ser un espai de deliberació, estudi, proposició i plantejament d’acords, projectes o actuacions al govern municipal, en relació amb els trams urbans de les rieres del Palau i de les Arenes, especialment.

Presidit per la regidora de Presidència i Rieres, Jennifer Ramírez, el nou organisme està integrat per una persona representant dels grups polítics amb representació municipal (Tot per Terrassa, ERC-Mes, PSC, Ciutadans i Junts per Terrassa); una altra de la Federació d’Associacions Veïnals de Terrassa (FAVT); representants de la Comissió de Rieres i Torrents de Terrassa (que agrupa a les entitats veïnals dels barris per on discorren les rieres de les Arenes i del Palau) i de membres del nou equip d’estratègia de rieres.

Oficina Tècnica de Rieres

Aquesta Oficina treballarà per reforçar una tasca que serà transversal dins l’Ajuntament i serà el mitjà per articular i impulsar les propostes de la Taula de seguiment de rieres i de l’Equip d’Estratègia. A més, serà el referent ciutadà per a possibles consultes i realitzarà actuacions de difusió, informació i atenció a entitats, impulsant les accions necessàries per materialitzar els acords adoptats dins la Taula. Estarà integrada per personal tècnic municipal, i coordinada per una tècnica de programes que es va incorporar al novembre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa