Membres de la plataforma Feministes Terrassa en l'acte de presentació
Membres de la plataforma Feministes Terrassa en l’acte de presentació | Lluïsa Tarrida

!--akiadsense-->

Aquest divendres, el Casal de la Dona ha acollit la presentació oficial de la plataforma Feministes de Terrassa. Es tracta d’un grup de nova creació integrat per partits polítics, sindicats i col·lectius de dones “que lluitin contra la societat patriarcal i que apostin per un canvi en el sistema econòmic capitalista”. És doncs, volen remarcar, “una plataforma d’esquerres, perquè el feminisme és d’esquerres” tot i que alhora vol ser “transversal, perquè el feminisme és molt ampli i hi cabem totes”.

“Per nosaltres és un dia important perquè la plataforma vol ser un intent de sumar totes les sensibilitats que el feminisme pot recollir”, ha manifestat Mercè Gómez, membre del col·lectiu. Un dels primers objectius que Feministes Terrassa té al cap és el pròxim 8 de març, Dia Internacional de les Dones, pel qual ja estan preparant una proposta “unitària, per sortir al carrer agrupades sota un únic crit”. Encara per determinar els aspectes concrets de la convocatòria sí que tenen clar que cal anar “totes a una”, sota un mateix paraigües per tenir més força.

La plataforma, de recent creació, s’ha distribuït en dues comissions (organització i xarxes) i ja ha realitzat un parell de trobades, que s’aniran sumant a les que es faran per tal de preparar les primeres accions. “La plataforma té voluntat de continuar més enllà del 8 de març en accions conjuntes i moments puntuals”, afirmen, ja que la “lluita no s’acaba, i hem d’estar molt alertes perquè quan un moviment té molta força hi ha el perill de contraatac del poder per buidar-lo de contingut“.

De Feministes Terrassa en formen part, de moment, les entitats Casal de la Dona, Dones de ca n’Anglada, dones d’Ègara, LGTBI, Amunt Dona, Dones Musulmanes Feministes, CNT, ERC, TEC, Jovent Republicà i l’agrupació Esquerres de Terrassa (que integra Tot per Terrassa, PSC, Podem, PSUC-ViU, IVE, EuiA, CCOO, UGT, Federalistes d’Esquerres, Periodistes Parem Terrassa i RECAV). Tanmateix, des del col·lectiu fan “una crida” a totes les entitats i associacions que “són feministes, que comparteixen la idea de lluitar pels drets de les dones, per la igualtat i la justícia” a sumar-se a la plataforma. En aquest sentit, subratllen que malgrat l’absència de destacats col·lectius feministes de la ciutat com Rudes Rebels, Arran, CUP o Quart Creixent, sí que hi ha “ponts d’enllaç i s’ha convidat que participin amb nosaltres”, ja que “volem que totes les dones feministes puguin ser-hi presents i incloses”.

Nou comentari