MónTerrassa
Neix el Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental
  • CA

El Consell Comarcal del Vallès Occidental crearà pròximament un nou Consell dirigit exclusivament a les persones de tercera edat: el Consell de la Gent Gran del Vallès Occidental. Aquest Consell es constituirà el proper divendres 22 octubre com un òrgan de participació que dinamitzi les polítiques d’envelliment actiu i que ajudi a donar un impuls a les polítiques de gent gran activa a la comarca.

Aquesta nova iniciativa neix perquè “la sortida de la crisi sanitària està aflorant noves desigualtats i hem de ser capaços de poder protegir als col·lectius més vulnerables, com el de la gent gran, que necessita el suport pel seu dia a dia i poder mantenir una qualitat de vida digna”, ha afirmat Ignasi Giménez, president del Consell.

Apart d’aquest nou òrgan, el Consell Comarcal està engegant el projecte CUIDEM, també destinat al col·lectiu de persones gran, per tal de poder millorar la protecció i l’atenció social de les persones de més de 85 anys i que ha de permetre detectar i donar resposta a l’aïllament i la solitud d’aquest col·lectiu i poder establir un protocol d’actuació. Aquest segon projecte és fruit de les necessitats detectades en l’estudi d’Impacte de la COVID-19 a la ciutadania del Vallès Occidental i deriva del nou Pla d’Innovació per a la Protecció Social. A propòsit, el Consell ha donat a conéixer aquests projectes en commemoració al Dia Internacional de la Gent Gran, que és l’1 d’octubre.

La consellera comarcal de l’Àrea de Drets Socials, Míriam Casaramona, ha explicat que “el repte social que ens plantegem com a Consell Comarcal amb aquest projecte és poder detectar i donar resposta a l’aïllament i la solitud no volguda d’aquestes persones anys i crear un protocol d’actuació que faciliti als serveis socials una intervenció més eficaç. Com preveu el Pla de reconstrucció, volem avançar vers un nou model d’atenció a la gent gran més comunitari que respecti l’autonomia i les preferències de la gent gran”.

La població gran al Vallès Occidental en xifres

Actualment, 24.292 persones del Vallès Occidental tenen més de 85 anys, i dues de cada tres són dones. Cal tenir en compte que el 28,5% de la població amb més de 75 anys viu sola, i això ha repercutit en el seu estat durant els mesos més durs de la crisis sanitària. A més, hi ha un augment progressiu i constant de la població de més edat degut a l’increment de l’esperança de vida i el descens de la mortalitat i la natalitat: Al Vallès Occidental, la població major de 65 anys supera les 157.474 persones l’any 2020, i representava el 16,8% de la població total.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa