MónTerrassa
Neix “AmbOrgull”, per posar en valor les coses bones (i no tan bones) de Terrassa
sss

!--akiadsense-->

La ciutat té històries, reivindicacions, paraules o dites que només coneixen els terrassencs i terrassenques. Per reivindicar-les, dos joves egarencs han posat en marxa “AmbOrgull”, un projecte que neix per manifestar que Terrassa és una ciutat única: terra d’acollida, amb una important història industrial, una de les ciutats amb més patrimoni modernista del país, enamorats del jazz, de l’hoquei i de la salsa Viandox.

Gerard Rius i Rubén Carreto, els dos joves terrassencs que han creat el projecte, expliquen que “calia una iniciativa que posés en valor aquelles coses bones que té la nostra ciutat i a la vegada criticar aquelles que no ens agraden des d’una mirada jove, reivindicativa i sempre en positiu.”

Els seus impulsors també expliquen que “som conscients que vivim a una ciutat que té coses dolentes però que sempre serà millor que Sabadell.” Afegeixen que “AmbOrgull és, sobretot, humor, cultura, terrassenquisme, feminisme i crítica”.

Gerard Rius i Rubén Carreto
Gerard Rius i Rubén Carreto | cedida

!--akiadsense-->

Un compte d’Instagram i una botiga online

AmbOrgull” va començar fa pocs mesos amb un compte d’Instagram i ja acumula més de 1.000 seguidors i desenes de publicacions amb fotografies de racons únics de la ciutat i frases amb dites o anècdotes de Terrassa com “Arquímedes puja, Galileu baixa” (per recordar el sentit de les dues vies de la ciutat), “Tarrasa no, gràcies” o “Volem ser zona 2 abans que acabin les obres de la Sagrada Família”, “Matraca, patrimoni mundial”, entre d’altres.

També han posat en marxa una pàgina web i una botiga online on venen dessuadores, bosses o pòsters amb les frases que més bona acollida han tingut entre els seus seguidors i seguidores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa