L'Aleix, amb els seus pares, la consellera Vergés i l'alcalde Ballart

L’Aleix, amb els seus pares, la consellera Vergés i l’alcalde Ballart | Cristóbal Castro

Sembla una parella consolidada a Terrassa. Toca la Grossa el dia 31, cau el primer nadó de l’any el dia 1. Així va ser l’any passat, així s’ha tornat a repetir enguany. El 2020 s’ha llevat gairebé al mateix temps que ho feia l’Aleix Puig Serrat

Passaven tot just quatre minuts de les campanades de la mitjanit quan l’egarenc veia la llum. Ho ha fet a l’Hospital Universitari Mútua Terrassa, ha pesat 3,870 kg i ha mesurat 52 cm. L’Aleix és el segon fill de la Marina Serrat i el Gerard Puig, de Sant Quirze del Vallès. Amb en Jan, el segon germà gran, es porten una mica més de 2 anys. El part ha estat natural i “molt ràpid. Entràvem a les 9 del vespre a Mutua i amb tres hores ja el teníem aquí”. De fet, a l’Aleix no l’esperaven per avui. Estava previst que naixés el passat 27 de desembre. “Quan anaven passant els dies ja pensaven que era millor q naixés el 2020 i així fos dels grans de la classe”, ha dit en Gerard.

“No portem massa bé tanta expectació, però serà un record per ell. Quan sigui gran li farà il•lusió haver estat el primer de l’any i la dècada“, reconeixen els pares. La sort per en Gerard és que gràcies a aquests quatre minuts gaudirà de 12 setmanes de paternitat, enlloc de les 8 setmanes que hi havia el 2019. “Potser a l’empresa no estan gaire contents, tampoc per a mi és el més important. El primer és que el nen i la mare estiguin bé”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha estat aquest mateix matí a MútuaTerrassa per donar la benvinguda al nadó. “Aquesta visita és una mostra evident de la necessitat del país de tenir un sistema de salut que ens acompanyi abans fins i tot que naixem. Estem lluitant i defensant amb ungles i dents un sistema universal, que no discrimina ni jutja a ningú, de qualitat i potent”, ha resumit Vergés. La consellera ha ressaltat que “intentem des de la màxima responsabilitat, afrontar tots els reptes que tenim en l’ampli ventall de serveis d’àmbit assistencials, i exigim a la resta d’administracions i entitats implicades que assumeixin també la seva responsabilitat”.

Per la seva part, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha mantingut la tradició i ha lliurat a la parella una manta de Teixidors, “sempre és una alegria que neixin infants i si és a la nostra ciutat, encara més”, davant la casualitat que per segon any consecutiu el primer nadó ho hagi fet a Terrassa li ha restat importància, “és lògic, tenim un dels índexs de natalitat més alts de Catalunya”.

GALERIA DE FOTOGRAFIES DE L’ALEIX PUIG

En Gerard i la Marina amb l'Aleix

En Gerard i la Marina amb l’Aleix | Cristóbal Castro

Nou comentari