MónTerrassa
Avui entra en servei el nou aparcament a l’estació de FGC Terrassa Nacions Unides
  • CA
El nou aparcament soterrat a l'estació Terrassa Nacions Unides
El nou aparcament soterrat a l’estació Terrassa Nacions Unides | FGC

!--akiadsense-->

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa en servei aquest dilluns, 21 de desembre, el nou aparcament d’intercanvi modal a l’estació de Terrassa Nacions Unides. El nou park&ride, construït sota l’estació de final de línia d’FGC, és un punt d’intercanvi modal ja que té accés directe a la línia d’FGC que travessa Terrassa així com a diverses línies de bus urbà. A més de beneficiar els usuaris del transport públic, també en poden fer ús els veïns de la zona. A l’estació de Terrassa Nacions Unides hi va haver l’any passat 560.000 validacions.

L’aparcament disposa de tres plantes amb un total de 192 places: 173 cotxes, 6 de les quals habilitades per a persones amb mobilitat reduïda, i 19 motos. A més, compta amb carregadors per a vehicles elèctrics i un espai segur i tancat per a bicicletes. També disposa de càmeres de circuit intern i control d’accessos i un servei de vigilància i atenció 24 hores els set dies de la setmana. L’accés a l’estació és directe des de la planta -3 de l’aparcament.

Els preus de les places s’han acordat amb les administracions públiques (Autoritat del Transport Metropolità, Ajuntament de Terrassa i FGC) i són els següents: per als usuaris del transport públic, 1,5 euros al dia i per als veïns, el lloguer o pupil·latge d’una plaça serà de 50 euros al mes. Per als vehicles en rotació, la tarifa serà de 0,034 euros el minut. Aquests preus són vigents aquest 2020 i durant tot el 2021. A més, properament se signarà un conveni amb Mútua de Terrassa per promoure l’ús d’aquest aparcament per a treballadors del centre i visites amb l’objectiu de descongestionar de vehicles el centre de la ciutat.

Consultar places disponibles

Aprofitant la posada en servei d’aquest aparcament, FGC té previst oferir, a més, la possibilitat de consultar les places disponibles a través del web i l’app d’FGC. Aquesta nova funcionalitat s’activarà ja aquest pròxim diumenge, 20 de desembre (https://www.fgc.cat/aparcaments-dintercanvi/) i estarà disponible per al nou park&ride de Terrassa Nacions Unides i per uns altres vuit aparcaments més ubicats a diverses estacions de les línies metropolitanes que faciliten també l’intercanvi modal.

En aquesta primera fase, és previst oferir la informació de fins a 2.100 places, corresponents als aparcaments de Terrassa Nacions Unides, Sabadell Nord, Martorell Central, Quatre Camins, Sant Boi, Manresa Alta, Sant Quirze, Les Fonts i Volpelleres. En una segona fase, la primavera de l’any vinent, s’oferirà la informació de 830 places més, el que suposarà un total de 2.930 places. D’aquesta manera, FGC facilita que les persones usuàries puguin planificar millor els seus desplaçaments i optin per deixar el vehicle privat per desplaçar-se en transport públic. Aquesta és una de les mesures incloses en L’Estratègia digital de l’empresa i amb la qual FGC vol oferir la màxima qualitat en el servei al client aprofitant els avantatges de l’economia digital.

El programa de park&ride d’FGC preveu la creació els propers anys de 1.500 noves places d’aparcament al costat d’estacions amb l’objectiu de descongestionar de cotxes la mobilitat de l’àrea metropolitana. Juntament amb el de Terrassa, dilluns també s’obre el de l’estació de Sabadell Nord i n’hi ha en projecte l’ampliació de tres més a les estacions de Quatre Camins, Martorell i Sant Joan.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa