Sota el títol “L’autisme: què pot aportar la pediatria, la medicina de família i la medicina hospitalària en la seva detecció i abordatge mèdic”, la Dra. Amaia Hervás, cap clínic del servei de Psiquiatria i cap de Psiquiatria Infantil i Juvenil de l’HUMT pronunciarà -el proper divendres, 7 de febrer- una conferència magistral centrada en aquesta malaltia. El contingut de la ponència tractarà sobre els problemes mèdics que tenen les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), les dificultats que presenten als hospitals i serveis mèdics i en el transcurs de la sessió també es parlarà sobre com millorar l’accés, la comunicació amb aquestes persones i l’estrès que els hi suposen els procediments mèdics.
El Dr. Roger Garcia, cap del servei de Pediatria de l’HUMT, serà l’encarregat de moderar-la. La conferència s’emmarca en el calendari de Sessions d’Actualització en Medicina Clínica promogudes per la direcció de Docència de l’HUMT amb el propòsit de distingir-lo com un hospital amb una vocació més enllà de l’estrictament assistencial i que aposta per una voluntat acadèmica en termes de recerca, docència i innovació.
Els TEA són alteracions del neurodesenvolupament que duren tota la vida, es manifesten generalment a la primera infància i suposen una alteració del desenvolupament social i comunicatiu amb patrons repetitius i inflexibles de conducta. Es presenten entre un 1 i un 2% de la població i hi ha una gran variabilitat en l’afectació de l’autisme a les persones: algunes tenen gran dependència relacionada amb els seus dèficits intel·lectuals i dificultats molt severes de llenguatge associades i altres són intel·ligents i compten amb un bon llenguatge però presenten problemes d’adaptació a una vida autònoma.