Entre els dies 24 i 25 de setembre es donarà la benvinguda als nous residents de l’entitat. Són un total de 57 els que enguany han triat MútuaTerrassa (tant l’Hospital Universitari MútuaTerrassa -HUMT- com l’Atenció Primària) com a entitat per a desenvolupar-hi la seva formació. Igual que en anys anteriors, són 27 les especialitats acreditades i 2 unitats docents multiprofessionals en les quals començaran a adquirir la seva experiència professional. L’esmentat període formatiu serà d’entre 4 i 5 anys -en funció de l’especialitat- i en el cas de les llevadores, del programa especialitzat en infermeria en salut mental i del programa d’infermeria d’atenció familiar i comunitària, el termini formatiu serà de 2 anys.

Les restriccions en termes de trobades presencials obliguen a repensar-ne el format Tradicionalment, pocs dies abans de la incorporació dels nous residents, MútuaTerrassa celebrava -a la Sala d’Actes de l’Edifici Docent de l’entitat- l’acte d’acollida i benvinguda. Tanmateix, les circumstàncies sobrevingudes com a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19 han obligat a reformular-lo i a reconvertir-lo en un acte majoritàriament telemàtic.

En aquest sentit, el dijous 24 de setembre, la Dra. Montse Llordés, cap d’Estudis de la UDM d’Atenció Familiar i Comunitària de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa i presidenta de la Comissió de Docència donarà la benvinguda als 18 residents que han optat per l’Atenció Familiar i Comunitària. Mitjançant una connexió virtual contactaran amb els diferents Centre d’Atenció Primària (CAP) de l’entitat per tal de conèixer els seus coordinadors. Tanmateix, també se’ls hi proporcionarà la informació relativa a l’itinerari formatiu, la guia de la Unitat Docent, el treball final de recerca així com la normativa relativa a les rotacions, entre d’altres.

Divendres 25, serà el torn dels 39 residents que han escollit la Formació Sanitària Especialitzada a l’HUMT. La Dra. Cristina Estrada, cap d’Estudis de l’HUMT i presidenta del Comitè del Docència de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa, donarà la benvinguda de forma individualitzada als residents de les diverses especialitats juntament amb els caps de servei. Igual que en el cas anterior, també se’ls hi facilitarà la documentació pertinent relativa al seu període formatiu.

Nou comentari