MónTerrassa
Mútua Terrassa celebra una jornada sobre investigació en ostomies
  • CA

El proper dilluns, 23 de setembre, l’edifici docent de Mútua acollirà l’entrega del Premis del 2n Concurs de Casos Clínics “Atenció del Pacient Ostomitzat” -promoguts per Coloplast Productos Médicos, amb la col·laboració de la revista ROL d’Infermeria i la Societat Espanyola d’Infermeria Experta en Estomateràpia-.

Les guardonades són Anna Rodón, Mireia Lázaro -infermeres estomaterapeutas de l’HUMT- i Adriana Soler -infermera quirúrgica de l’HUMT-, les quals rebran el 6è premi del certamen (el 2n d’un hospital català) pel seu treball “Paciente con traumatismo perianal severo”.

L’estudi aborda el cas d’una dona jove que, després d’un accident, va presentar un esquinçament de l’esfínter anal i la mucosa rectal. El treball exposa les intervencions quirúrgiques que se li van practicar -una graciloplastia dinàmica i una ostomia a l’espera de la cicatrització de la plàstia per tornar a reconstruir el trànsit intestinal- i descriu també el procés assistencial d’infermeria juntament amb el pla de cures específic, les quals van permetre la millora de la seva qualitat de vida.

Abans de l’entrega del premi, la jornada contempla una benvinguda institucional a càrrec de Judit Fernández, directora d’infermeria de la Fundació Assistencial MútuaTerrassa i a continuació intervindrà la doctora Olga Monistrol, infermera d’Investigació i Seguretat del Pacient de la mateixa fundació, amb una conferència centrada en la importància de la investigació.

Seguidament parlaran les protagonistes del premi, les quals exposaran el cas clínic que els hi ha suposat la recepció del reconeixement. Acte seguit intervindrà Eduardo Garcia, Market Manager de Coloplast, i Rodón i Lázarao abordaran els punts de trobada en ostomies a Catalunya i la importància de la consulta en ostomies. Abans de l’entrega del premi alguns pacients aportaran els seus testimonis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa