MónTerrassa
Municipis del Vallès uneixen forces en el primer Comitè per la Sanitat
Reunió del Comitè de salut del Consell Comarcal
Reunió del Comitè per la Sanitat del Consell Comarcal | Nil López

!--akiadsense-->

Aquest dijous s’ha celebrat la primera reunió del Comitè per la Sanitat del Vallès Occidental. Aquest Comitè és un òrgan creat pel Consell d’Alcaldies del Vallès Occidental en resposta al que preveu el Pla de reconstrucció de la comarca acordat el mes de juny per donar resposta a l’impacte de la COVID-19. En la reunió s’ha fet una radiografia de la situació sociosanitària de la comarca i dels equipaments planificats. També s’ha abordat la situació a la primària i l’estat dels recursos residencials i centres de dia. La trobada ha servit per posar en comú situacions, problemàtiques o casuístiques dels diferents municipis de la comarca.

Hi han participat representants dels ajuntaments, del Departament de Salut, de la Direcció geneal d’autonomia personal i atenció a la dependència del Departament de Treball i Família i també hi han intervingut activament els responsables dels hospitals de la comarca en una sessió molt dinàmica per totes parts. Segons ha explicat el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, “la pandèmia ha posat de manifest la necessitat d’actuar conjuntament des de tots els àmbits i sectors en la planificació dels recursos i equipaments sanitaris de la comarca i l’atenció sanitària a tota la ciutadania i amb una especial èmfasis als col·lectius més vulnerables. Així mateix, la Covid-19 ha fet aflorar noves situacions i casuístiques que ens porten a la necessitat d’entendre la salut com un concepte ampli, més enllà de l’atenció hospitalària i primària. El sistema de Salut entès com una xarxa de protecció social des de la infància fins la gent gran”.

En paral·lel, el Consell Comarcal participa cada setmana a les sessions del Consell Assessor Territorial sobre la COVID-19, amb la delegació del govern i de les persones representants de la Regió Sanitària Nord i és en aquest òrgan on es rep la informació sobre l’evolució de les dades epidemiològiques així com també del ritme de vacunacions. Properament es presentarà al Consell d’Alcaldies la planificació de vacunació al territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa