Amb tot preparat perquè s’apliqui el toc de queda aquesta mateixa nit i els catalans vegin restringida la seva mobilitat, encara hi ha uns quants serrells per tancar. Per exemple, no se sap si el confinament nocturn començarà a les 22h i acabarà a les 5h o s’iniciarà a les 23h i finalitzarà a les 6h, ha explicat el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, en una entrevista al programa Via lliure de Rac1. Tanmateix, ja hi ha dibuixades algunes claus de la nova situació d’excepcionalitat, com són alguns supòsits que permetran que la gent sigui al carrer de nit. Segons Sàmper, per “temes laborals” –sigui la feina que sigui– es podrà mantenir la mobilitat, així com “en el cas de les emergències” o en el cas “de tenir cura de gent gran”.

A més, el govern català debatrà aquesta tarda abans d’anunciar la mesura si es permet passejar el gos també a les hores prohibides. “Ho hem de valorar. Si ens creiem els drets dels animals, ens els creiem tots”, ha apuntat el conseller d’Interior, tot esmentant que a França sí que es permet aquest fet. Des de Protecció Civil, en canvi, avui mateix s’ha plantejat que passejar el gos és possible que només es permeti fer-ho a aquells que puguin acreditar que no podien fer-ho abans. Sigui com sigui, el titular d’Interior ha destacat que pel que fa a les excepcions durant la nit, es manté la porta oberta “a ampiar-ho a alguna més”.

Sobre la transformació social que implicarà aquesta mesura, el conseller ha mencionat que els espectacles de cultura que encara es permeten, per exemple, hauran d’acabar amb el suficient marge de temps perquè la gent pugui arribar a casa abans del toc de queda. També ha defensat, en aquesta línia, que haurem d’avançar els horaris de la nostra vida fora de casa per apropar-nos a l’estil europeu. Seguint la mateixa idea, el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha refermat el plantejament d’avançar els horaris i ha puntualitzat que el repartiment del menjar per emportar també s’haurà d’adequar al confinament nocturn. Ho concretat en unes declaracions al 324 recollides per l’ACN.

Nou comentari