Malgrat que en un principi, l’entrada en vigor de les restriccions total de circulació a l’àrea de Barcelona dels vehicles de més de 20 anys en dies feiners s’havia de començar a aplicar per part de la Generalitat a partir del 2019, finalment, la data s’ha ampliat i no serà fins a l’1 de gener de 2020 quan es durà a terme.

Recordem però que des d’aquest 1 de desembre de 2018, en cas que es declari un episodi ambiental per alta contaminació per diòxid de nitrogen (NO2), les restriccions de circulació a la zona de baixes emissions s’aplicaran a les motos i als ciclomotors anteriors a Euro 2 (majoritàriament els vehicles matriculats abans del 2003).

Serà el 2020 doncs, quan els turismes de gasolina matriculats abans del 2000 i cotxes dièsel matriculats abans del 2006, així com les furgonetes anteriors a Euro1 (matriculades abans de l’octubre de 1994) tindran prohibit entrar de dilluns a divendres de 7 a 20h a la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona. Estem parlant de la ciutat de Barcelona (excepte el barri de Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes i la Zona Franca Industrial) i també àmbits dels municipis circumdants de Sant Adrià de Besós, Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat. La Ronda de Dalt i Litoral, però, queden excloses de les ZBE per la qual cosa tots els vehicles hi podran circular.

Tampoc s’aplicarà cap restricció en les vies interurbanes. A més, ha quedat en suspès la prohibició en els municipis de l’Àmbit 40 del Vallès Occidental: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Terrassa. Des de Territori especifiquen que “la implementació d’aquesta prohibició no és probable que es dugui a terme en la data indicada, l’1 de gener de 2020, i tot apunta que es posposarà per algun temps”.

Així doncs, a partir del 2020, la restricció permanent afectarà a:

– Els cotxes que no tenen dret a distintiu ambiental (cotxes de gasolina matriculats abans del 2000 i cotxes dièsel matriculats abans del 2006)

– Les furgonetes anteriors a Euro1 (matriculades abans de l’1 d’octubre de 1994)

– Les motos i els ciclomotors anteriors a Euro 2 (majoritàriament els vehicles matriculats abans del 2003).

Nou comentari