MónTerrassa
Els Mossos sancionen a la C-16 un veí que tornava de comprar un gat
  • CA

El confinament pel coronavirus afecta tota la població, que s’ha de quedar al domicili habitual on viu, i no pot desplaçar-se a altres llocs de residència per passar el cap de setmana, recorden els Mossos d’Esquadra. Per aquest motiu, agents desplegats en aquests punts identificaran i denunciaran totes aquelles persones que circulin sense cap motiu previst en el decret i també les que vagin amb més d’una persona al vehicle. Les activitats a l’aire lliure, passejar, fer esport, anar en bicicleta o córrer també estan prohibides. Els Mossos també treballaran per garantir que ningú se salti les mesures legals vigents i denunciaran aquelles persones que no les compleixin.

Una de les sancions que han imposat aquest matí els Mossos ha estat a un veí de Manresa que tornava en cotxe de Barcelona perquè, segons ell mateix ha manifestat, havia anat a comprar un gat. El conductor ha estat aturat al control que realitza la policia al peatge de la C-16, al Bages. Entre les 11 i les 12 del migdia, el cos policia ha aturat els turismes que es desplaçaven per la C-16 en sentit Berguedà. A banda d’ell, s’ha sancionat i obligat a fer mitja volta també a dues famílies que volien traslladar-se de València a França. En general, els conductors s’han mostrat comprensius quan els policies els aturaven. En Yonas, veí de Berga i que s’havia desplaçat a Barcelona per dur els avis a l’aeroport, reconeixia que era necessari “per garantir la seguretat de tots”. Altres com en Jordi, que es trobava treballant quan l’han aturat, també s’ha mostrat partidari de l’actuació.

Els Mossos d’Esquadra faran uns 200 controls en 40 punts per evitar desplaçaments a les segones residències. El desplegament començarà aquest divendres i durarà tot el cap de setmana. Les persones que circulin per les carreteres i no acreditin cap dels motius previstos en el decret d’estat d’alarma seran denunciades. Els Mossos es coordinaran amb les policies locals. Es col·locaran a les principals carreteres i autopistes catalanes, com ara l’A-2 a Alcarràs, la C-16, per evitar el desplaçament a la Cerdanya, i l’AP-7, per controlar la circulació a les comarques tarragonines i cap a les Terres de l’Ebre. També ho faran en vies secundàries.

El cap de la comissaria general de Mobilitat dels Mossos, Joan Carles Molinero, ha explicat que aquest desplegament implicarà 852 efectius, entre policia de trànsit, ARRO i Seguretat Ciutadana. Estaran distribuïts en 40 punts de control durant els tres dies. En total s’han previst cinc fases, per tant uns 200 controls. Es col·locaran en vies interurbanes i d’entrada a municipis de segones residències. Les sancions es posaran en virtut de la Llei de seguretat ciutadana, que preveu entre 100 i 600 euros per a les lleus, entre 600 i 30.000 per a les greus, i més de 30.000 per a les molt greus. “Voldríem demanar la màxima col·laboració ciutadana possible i apel·lar a criteris de responsabilitat i solidaritat”, ha dit Molinero.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa