MónTerrassa
Mossos pugen a la Mola per recordar un company mort en accident al parc
  • CA

Mossos d’Esquadra fan la 1a pujada a la Mola en record d’en Quim, un company de la Unitat de Subsòl que va morir fa un any -l’otubre de 2021- mentre feia maniobres de formació en espeleologia, a l’Avenc del Club, al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, en una zona situada entre els nuclis de Can Robert i Can Pobla, abans del Revolt dels Petons o Revolt Nou, i a la dreta. Eren tot just quarts d’onze del matí.

A l’Avenc del Club, al Parc Natural

Les pràctiques són habituals en el cos, i l’espai natural se situa molt a prop de la seu central del cos, a la Mancomunitat, al complex Ègara. El caporal Quim Vila va perdre la vida a l’avenc del Club, descobert a principis del segle XX pel propietari de La Mola, Antoni de Quadras, comte de Sant Llorens del Munt, un día que anava a caçar. Poc després de sortir de Can Pobla, on vivia, el seu gos es va aturar a ensumar unes pedres. Al retirar-les es va veure la cavitat que havia estat coberta feia temps pels pagesos. Antoni de Quadras va comunicar la troballa al Club Muntanyenc, i es va fer la primera exploració l’11 de setembre del 1909.

Agent de la Unitat de Subsòl dels Mossos d’Esquadra

Quim, agent de la Unitat de Subsòl dels Mossos d’Esquadra, feia maniobres de formació en espeleologia, amb altres companys, i obria via. Ha tingut un accident i ha patit una caiguda d’uns 30 metres. A l’avenc s’hi accedeix per un embut (tapat pels pagesos per evitar prendre mal) que dona pas a una rampa al final de la qual s’inicia un pou vertical fins a la cota de 39 metres. Paral·lelament al pou, n’hi ha un altre que permet accedir a tres cavitats comunicades entre elles i també a la profunditat màxima de la sima, uns 90 metres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa