MónTerrassa
Mor a Terrassa mossèn Manel Ametller 

El Bisbat de Terrassa està de dol. Avui ha mort a la capital del Vallès Occidental Mossèn Manel Ametller i Bassets. Era especialment estimat a Matadepera. Manel Ametller en va ser el rector durant més de 30 anys i tot el poble el coneixia. Ha mort aquest diumenge a Terrassa a l’edat de 95 anys, informa Matadepera.cat.

Manel Ametller i Bassets va néixer a Badalona el 26 de febrer de 1928, i va realitzar els estudis de Llatí i Filosofia a Barcelona, i els de Teologia, Moral i Dret a Salamanca, llicenciant-se en Teologia el mateix any 1950 per la Universitat Pontifícia de Salamanca. Dos anys més tard, el 31 de maig de 1952, rebia l’ordenació sacerdotal presbiterial de mans del Doctor Gregorio Modrego a l’Estadi de Montjuïc durant el XXXV Congrés Eucarístic Internacional que va tenir lloc a Barcelona.

A partir d’aquí seria nomanat coadjutor de la parròquia de Sant Pere de Terrassa (1952), coadjutor de Santa Maria dels Sants, a Barcelona (1954), i tornaria a Sant Pere com a beneficiari el 1956. El 1973 seria nomenat regent (i posterioment, rector) de la parròquia de Sant Joan de Matadepera on va exercir el seu ministeri fins a la seva jubilació, l’any 2003.

Era molt conegut per la seva labor docent (en religió, però també filosofia i grec) a les escoles Vedruna i Pia, però també a Matadepera, on es va implicar en la vida del poble, especialment amb l’Agrupament Escola i Guia Abat Escarré, i fins i tot se li va dedicar un gegantó (2000).

Enterrament

Mossèn Manel Ametller Bassets, 95 anys

Vetlla: A la sala 1 del Tanatori de Terrassa, al cementiri municipal, des del 27/03 a les 9.30 del matí.

Cerimònia: Se celebrarà a la parròquia de Sant Pere, el 27/03 a la una de la tarda.

Missa. La Missa exequial tindrà lloc el dilluns dia 27 de març a la 1 del migdia a la parròquia de Sant Pere de Terrassa i estarà presidida pel bisbe diocesà, Salvador Cristau.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a març 27, 2023 | 17:55
    Anònim març 27, 2023 | 17:55
    Yo era a montjuic el dis de la ordenacio de Mn Atmetller al Cogres Eucaristic , l3s noies anavem totrs vestides de blnc yo tenia 18 anys

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa