MónTerrassa
Món Terrassa, líder i de llarg
  • CA
sss

!--akiadsense-->

En només tres anys i mig, Món Terrassa s’ha convertit en el primer mitjà de la ciutat, amb una audiència que des de fa un any supera, ininterrompudament, els 100.000 lectors mensuals a Terrassa i comarca (Ullastrell, Viladecavalls, Vacarisses, Matadepera, Castellbisbal i Rellinars). Les xifres de Món Terrassa són contrastades i auditades de forma externa per l’Oficina de Justificació de la Difusió (OJD) des de febrer de 2017 i són consultables en obert. En aquest sentit, les dues últimes onades mensuals -març i abril- mostren un increment espectacular dels lectors de Món Terrassa, coincidint amb la crisi sanitària del coronavirus. Així, si el mes de febrer l’audiència (navegadors únics, en llenguatge digital) va ser de 128.807 lectors, el mes de març -amb l’estat d’alarma anunciat el dia 13- l’audiència va pujar fins als 236.153 lectors, un 83,34%. El mes d’abril encara va continuar la tendència a l’alça, arribant fins als 243.254 lectors.

Aquest període d’intensitat informativa ha permès contrastar, per primera vegada, les dades (públiques) de Món Terrassa amb les dades (privades) de Diari de Terrassa a partir de les xifres que va donar a conèixer el compte oficial de Twitter d’aquest últim mitjà en una piulada del passat 28 de març. Segons aquestes dades, el mes de febrer Món Terrassa va registrar uns 40 mil lectors més que Diari de Terrassa, una tendència que es va reiterar en les xifres parcials del mes de març quan el diari que dirigeix Joan Manel Oller superava Diari de Terrassa -quan encara faltaven quatre dies per acabar el mes- en més de 25.000 lectors. Cal dir que, contràriament a la majoria dels mitjans d’aquest país, Diari de Terrassa ha decidit no auditar la seva audiència a OJD, ni en l’àmbit digital ni tampoc en el dels exemplars de paper.

Audiència a banda, el lideratge de Món Terrassa a la ciutat també és clar a xarxes socials com Twitter i Facebook, més encara si s’analitzen les mètriques i la difusió entre els lectors. Tot plegat, una trajectòria que ha permès a Món Terrassa SL, l’empresa editora del mitjà, tancar el resultat d’explotació de 2019 amb un benefici -modest, però important- de 1.384,96 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa