MónTerrassa
Molina: “Als CAP detectem entre 150-190 nous casos diaris; a l’estiu n’eren 40”
  • CA

Aquest dijous s’ha sabut que continua l’evolució positiva dels principals indicadors de la Covid-19 a Catalunya. Per exemple, la velocitat de contagi baixa d’1, però encara hi ha massa casos nous i també a l’UCI. Com es viu des de primera línia?

El programa La Nit dels Ignorants de Catalunya Ràdio ha parlat a Miguel Ángel Molina, director d’Infermeria de l’Hospital Universitari Mútua Terrassa. L’egarenc ha estat franc i ha dit que “esperem no reviure una situació com la de la primera onada” ja que afirma que “no hem tingut temps de recuperar-nos, sobretot del cansament emocional. I ara apareixen les pors de no poder mantenir les mateixes forces per poder atendre aquesta segona onada”.

Molina afirma que des del mes d’octubre cap aquí és quan han notat “un fort empitjorament”. I ha estat molt clar amb les xifres que ha donat per demostrar-ho: “Actualment, als centres d’atenció primària detectem entre 150-190 nous casos cada dia, dels quals un 10% acaba ingressant a l’hospital. A l’estiu eren uns 40 casos per dia. A les urgències, de tots els malalts que venen entre el 40-45% són per Covid; a l’estiu eren només el 20%. Hem doblat”. I continua: “A l’hospital tenim una mitjana diària d’hospitalitzacions de 15 pacients, mentre que a l’estiu estàvem a 3-4 malalts per dia ingressats. A Mútua Terrassa tenim destinades 3 plantes a la cura dels malalts de Covid, el que significa entre 80-90 pacients de mitjana. A l’estiu, teníem uns 40-50 malalts en una plantja i mitja. A les UCI, tenim una mitja de 10 malalts, mentre que a l’estiu eren de 4. És una progressió constant tot i que podem dir per ara controlada”.

Davant d’aquesta situació exposada, el cap d’infermeria de Mútua ha demanat als col·lectius de risc que es vacunin de la grip, ha instat a només anar a l’hospital si així s’indica des del CAP, ha recordat que els hospitals “són segurs” i ha fet una “crida a la responsabilitat de la ciutadania” a mantenir les distàncies, mínims contactes socials i sempre portar mascareta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa