MónTerrassa
Mojito terrassenc i de KM 0 amb aigua del Parc Natural
  • CA

Tothom associa el coctel mojito a Cuba. Rom, sucre, llimona i menta i aigua en són els components. És una beguda refrescant, molt de platja i d’estiu. Peró hi ha un mojito amb ADN terrassenc, que elabora l’empresa Sanmy a les instal·lacionbs que té a la carretera de Castellar, a prop de Mossèn Homs. El cóctel de Sanmy té un component que el fa molt especial i diferent: s’utilitza aigua extreta del parc de Sant Llorenç de Munt i l’Obac

El Mojito porta suc de llimona i aroma de rom i sucre. És important destacar que no duu alcohol. Amb 20cl de mojito Geiser, gel picat i fulles de menta es pots gaudir d’una excel·lent beguda, ideal per la gent que no vol beure i pels que han de conduir.

El Refreskcat de taronja i el de llimona, suc de llimona també són refrescos elaborats amb aigua d’aquí. De quilòmetre 0. S’extreu de la capa freàtica del parc de Sant Llorenç de Munt i l’Obac. Porten bombolles i no duen sucres afegits. Els orígens de SANMY es remunten l’any 1895. Des d’aleshores ha estat una referència important dins el món de les begudes refrescants. En aquella època, cada poble tenia un fabricant de gasoses i sifons.

A mida que els anys van passar, el sector es va concentrar cada vegada més, desapareixent un gran nombre de fabricants a la demarcació de Barcelona (passant de 300 que hi havia als anys 80 a 40 fabricants). Actualmen,t Sanmy és un dels més grans embotelladors independents que hi ha al mercat estatal, competint amb les grans multinacionals del sector. La família Puértolas porta les bombolles a la sang, es dedica a la fabricació des de finals del segle XIX.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa