MónTerrassa
Un tren de la línia del Vallès de FGC batejat amb el nom d’Albert Einstein

Un tren de la línia Barcelona-Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat ha estat batejat amb el nom d’Albert Einstein. Aquest acte s’ha fet coincidint amb l’any de commemoració del 100è aniversari de l’estada del físic alemany a Barcelona. El president de FGC, Toni Segarra i Barreto, i la presidenta de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), Teresa Cabré Castellví, han estat els encarregats de descobrir el nom i retrat del científic, que a partir d’ara es podrà veure en aquest comboi que circula per la línia de Terrassa i Sabadell.

El tren, a més, incorpora dues cites del científic, una de les quals extreta del discurs que va oferir a l’Ajuntament de Barcelona ara fa 100 anys: “Desitjo amb tota l’ànima que aquesta bella ciutat tan esplèndidament situada, tan assolellada, pugui participar d’una manera ben ferma i eficaç en l’assoliment d’aquest altíssim ideal [de pau]”. L’altra cita que es pot llegir al tren forma part de la carta que Einstein va enviar al seu fill Hans Albert l’any 1915: “Al piano, toca totes les peces que gaudeixis, fins i tot si el mestre no te les exigeix. S’aprèn més de les coses que gaudeixes, fent-les de manera que no t’adones del pas del temps”.

Einstein va ser a Terrassa

Albert Einstein va realitzar una estada a Catalunya on va pronunciar tres conferències sobre la teoria de la relativitat. Una d’aquestes va ser a Terrassa, tot i que en aquell moment ningú li va donar prou importància i no es va immortalitzar el moment en cap fotografia.

En els darrers mesos s’han realitzat nous batejos de trens. Així, es poden veure els noms dels escriptors Josep Vallverdú i Rector de Vallfogona dos trens de la línia BarcelonaVallès. També s’ha batejat un tren de la línia Llobregat-Anoia amb el nom de la mestra i pedagoga Rosa Sensat. I recentment, s’ha fet bateig amb el nom de Josep Vallverdú d’una unitat de tren de la línia de Lleida – La Pobla de Segur.

En el marc del programa “Lletres a Ferrocarrils”, impulsat conjuntament amb el Departament de Cultura, els últims anys també s’han batejat trens d’FGC amb noms d’escriptors i escriptores com Joan Fuster, Gabriel Ferrater, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Joan Brossa, Maria Aurèlia Campmany i Josep M. Espinàs, entre d’altres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Observador a maig 21, 2023 | 10:06
    Observador maig 21, 2023 | 10:06
    Un merescut homenatge tractant.se d'un tren dels FGC. Si fos un de la RENFE sería una ofensa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa