MónTerrassa
TMESA incorpora el primer autobús elèctric a Terrassa
  • CA

Pels carrers de Terrassa ja hi circula un autobús elèctric. L’empresa municipal d’autobusos urbans Transports Municipal d’Ègara (TMESA) ha incorporat avui, dilluns 4 d’abril, el primer autobús elèctric de la ciutat a la seva flota. Es tracta d’un vehicle de la marca Volvo 7900 i amb motor de 200 kw que s’integrarà temporalment durant tres setmanes com a prova.

La incorporació d’aquest autobús 100% elèctric es tracta d’un prova pilot per valorar el funcionament d’un bus elèctric en trajectes reals i per analitzar les dades de cara a una mobilitat més sostenible a la nostra ciutat. Per aquest motiu, l’autobús estarà en funcionament només les properes tres setmanes, fins el 22 d’abril.

Es tracta d’un autobús de color verd clar de 12 metres de longitud amb capacitat per a 87 persones, tres portes i rampa doble elèctrica i manual a la porta central. És 100% elèctric, sense sorolls, ni emissions.

El vehicle s’integrarà en els respectius serveis de tres línies L8, L10 i L3. Des d’avui 4 d’abril fins a finals d’aquesta setmana l’autobús circula a la línia L8, durant la segona setmana circularà per la línia L10, i la tercera, a la línia L3. Aquesta iniciativa té com a objectiu valorar el funcionament d’un bus elèctric en el transcurs real de diferents trajectes. La iniciativa s’ha dut a terme gràcies a l’acord entre el grup AVANZA i la marca Volvo.

Anteriorment, Terrassa ja havia realitzat proves amb vehicles elèctrics, però eren microbusos i no duien passatge. El gener de 2021 es va dur a terme un simulacre amb un minibús 100% elèctric de l’empresa BYD a la línia L10. Per simular els passatgers, es van incorporar pesos que simulaven les persones a l’interior del vehicle. L’objectiu principal de l’acció era testar aquesta tecnologia simulant les condicions reals del transport públic a la ciutat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pedrito a abril 04, 2022 | 20:25
    Pedrito abril 04, 2022 | 20:25
    Provar ????? El vehiche electric de servei públic està provat i multiprovat a moltíssimes poblacions. No entenc què proven.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa