MónTerrassa
Set dies de vigilància intensiva a l’illa de vianants de Terrassa

Set dies de vigilància intensiva a l’illa de vianants de Terrassa. Aquest és l’objectiu que s’ha proposat la nova campanya endegada per la Policia Municipal de Terrassa en coordinació amb el Servei Català de Trànsit, que està tenint lloc aquesta setmana de març, des del passat dilluns dia 13 i que restarà operativa fins diumenge dia 19.

Segons exposa el cos de seguretat local aquesta iniciativa va dirigida a “vetllar per la seguretat dels vianants”. Per això, s’ha decidit focalitzar els esforços en una de les zones en què hi ha més aglomeració de ciutadans i més desplaçaments a peu. La campanya està orientada, principalment, “a reduir el risc d’atropellament i a protegir els vianants”, per això, les patrulles de Policia Municipal incidiran, sobretot, en les infraccions comeses en l’àmbit de la mobilitat.

Infraccions que siguin comeses per tot tipus de conductors de vehicles, no només de turismes o furgonetes, sinó també motoristes, ciclistes i conductors de Vehicles de Mobilitat Personal. En concret, es posarà especial atenció a les infraccions comeses dins de l’Illa de Vianants. Tanmateix, també a la resta de la ciutat, es posarà èmfasi en castigar la manca de respecte dels passos de vianants o la circulació prohibida per les voreres.

Especial atenció a VMP dins de l’Illa de vianants

Una de les novetats més importants que incloïa la nova Ordenança de Mobilitat de Terrassa, aprovada el 2021, era la regulació de l’ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com ara els patinets elèctrics. Es marcava que aquests vehicles són d’una única plaça, estan limitats a persones majors de 14 anys, no poden circular per la vorera ni tampoc per calçades de més de 30km/h. I a més, l’ús del casc és obligatori fins als 16 anys.

Tot i que hi va haver un període de formació i informació per als usuaris d’aquests vehicles, l‘any passat ja es va començar a multar a qui incomplia la normativa. Es va reforçar la senyalització vertical i també es van pintar pictogrames als carrers d’entrada a l’illa de vianants, perquè no hi hagués dubtes. Una campanya similar que es va fer en el seu moment amb els ciclistes.

Malgrat tot, els accidents i atropellaments en aquesta zona encara es produeixen. Cert és que menys que abans, però encara n’hi ha, sobretot en aquells carrers que son mixtes, zones que formen part de l’illa de vianants però que no tenen unes restriccions horàries o de pas com l’àrea de la Plaça Vella i voltants. No és estrany veure patinets en contra direcció o vehicles que trepitgen les voreres. Això és el que es vol evitar i el que es perseguirà.

Però a més dels patinets, la campanya de Policia Municipal i Trànsit també fa incidència a turismes i motocicletes, les quals han de respectar les restriccions d’entrada a l’Illa de vianants i els aparcaments regulats.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Núria Satorras Martí a març 14, 2023 | 22:41
    Núria Satorras Martí març 14, 2023 | 22:41
    Doncs a veure si passeu de tant en tant pel barri del Cementiri Vell: C. Menéndez y Pelayo, C. Marinel•lo Bosch, C. Miquel Servet i C. Verge del Pilar. On els cotxes es passen els passos de vianants per l'Arc del Triomf. I és un trajecte que fa una persona invident, gairebé tots els dies de la setmana. Sol tornar a casa esgarrifat. O content d'arribar viu i il•lès!
  2. Icona del comentari de: Mireia a març 15, 2023 | 20:14
    Mireia març 15, 2023 | 20:14
    Quina sort tenen al CENTRE. Amb policia vigilant les infraccions dels patinets. Els barris sembla que no paguem impostos i no tenim serveis com aquests.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa