MónTerrassa
Renfe precinta els torns d’algunes estacions davant la vaga de pagament
  • CA

La companyia ferroviària Renfe ha informat que s’ha vist obligada a precintars els torns d’algunes estacions de Rodalies davant les accions del moviment Batec. Aquest dimecres 11 de maig lde 2022, convida als usuaris del tren a ciutadania a a fer una vaga de pagament, és a pujar als vagons sense haver adquirit un bitllet de transport.

Una plataforma nova contra Renfe

Batec és una plataforma nova que amb aquesta mesura vol posar de manifest el malestar general pel maltractatament que, a parer seu, pateix Catalunya en matèria ferroviària, que són més exagerades si es comparen amb la zona de Madrid. L’entitat critica l’endèmica falta d’inversions a la xarxa de Rodalies, que es tradueix en trens vells, avaries constants i repetides manques de puntualitat. Unes acusacions que des de l’empresa espanyola neguen.

Avui, Renfe afirma que el seguiment de l’acció és molt baix, tot i que com a resposta ha precintat torns de pas i de validació a les parades de Badalona, Vilassar, Granollers Centre, Sabadell Centre, Sant Feliu i Calella.

Segons la companyia, les denúncies per no pagar seguiran el procediment administratiu pertinent. A més, ha indicat que Mossos d’Esquadra enviarà un agent al centre de control de seguretat que hi haa Clot-Aragó, que determinarà les accions a fer en tot moment. La companyia ha recordat que l’òrgan sancionador i recaptador en les denúncies és la Generalitat i ha assegurat estar a l’espera de les indicacions que els puguin donar des del Departament de Territori, com a titular del servei, i l’ATM, com a responsable tarifari.

Renfe manifesta que entén que els viatgers puguin protestar i reclamar millores en el servei, però consideren que hi ha formes de fer-ho que no passen per la vaga proposada per Batec.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa