MónTerrassa
S’obre un registre per sol·licitar els abonaments de transport bonificats

Renfe obrirà el pròxim 8 d’agost a la seva pàgina web un registre per poder sol·licitar els abonaments de transport amb la bonificació aprovada pel govern espanyol pels serveis de Rodalies, mitja distància i Avant, segons ha avançat aquest divendres dia 5 d’agost el diari El País i recull l’Agència Catalana de Notícies.

D’aquesta manera, l’objectiu és que els usuaris podran demanar els seus títols multiviatge a partir d’aquesta data. Tanmateix, no els començaran a rebre fins al 24 d’agost, moment en què també hauran d’abonar el dipòsit corresponent a cada abonament. Estem parlant de la quantitat de 10 euros per Rodalies i de 20 euros en els serveis de mitja distància.

Al final del període el dipòsit aquesta quantitat serà retornada sempre que hagin realitzat un mínim de quatre viatges mensuals, és a dir, un total de 16 viatges al final dels quatre mesos de vigència de la mesura.

La mesura d’obrir una pàgina web de registre s’ha pres davant la previsió d’una allau de peticions, i amb l’objectiu que els usuaris puguin obtenir els seus títols amb antelació i de la manera més fàcil i ràpida possible.

Bonificacions als bitllets d’ATM

Recordem que ara fa uns dies, el consell d’administració de l’Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona (ATM) va aprovar reduir fins a un 50% el preu d’abonaments integrats de transport públic, com la T-usual i la T-jove, que són d’ús il·limitat. L’ATM també va aprovar ampliar la bonificació del 30% proposada pel govern espanyol al 50% només en el cas dels abonaments mensuals i trimestrals.

En canvi, en els bitllets multiviatge com la T-casual només s’aplicarà la reducció del 30% que aporta el Ministeri de Transport, segons el reial decret de mesures per fer front a la crisi de preus. La bonificació estarà en funcionament a partir de l’1 de setembre i fins el 31 de desembre. Els comprats durant aquest abonaments període caducaran el 15 de gener de 2023.

Nou comentari

Comparteix