MónTerrassa
Canvi radical a l’entorn de l’escola Ponent: jocs, mobiliari i més seguretat
  • CA

L’escola Ponent de Terrassa ja compta amb un projecte per millorar l’accessibilitat i la seguretat al seu entorn. La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, ha presentat el document amb el mapes sobre el què es farà i com es farà a una representació de la comunitat educativa del centre de Roc Blanc.

Aquest projecte forma part del programa de “Millora de l’accessibilitat a diversos entorns escolars de Terrassa”, que ha estat inclòs dins dels fons europeus Next Generation. Es durà a terme el pròxim 2023 i les obres serviran per “reduir el trànsit i la velocitat de vehicles que circulen pel carrer Rafael Campalans i així reduir la contaminació ambiental, acústica i millorar la seguretat dels nens i nenes de l’escola Ponent”, ha manfiestat Melgares.

Amb aquesta intervenció també es busca potenciar l’ús de l’espai a favor del pas de persones, fer l’entorn més amable potenciant el verd i consolidar nous llocs d’estada per contribuir a la socialització, amb mobiliari urbà i jocs dinàmics pintats al terra.

Projecte de millora de l’entorn de l’escola Ponent de Terrassa | L.M.

L’AFA El Vapor

Però no serà l’única escola que viurà canvis en el seu entorn en el pròxim any. Els Next Generation també incloen actuacions en les escoles El Cim, França, Joan Marquès Casals, El Vapor i l’escola Ramon y Cajal. Totes elles veuran com es duen a terme canvis més o menys substancials amb l’objectiu de pacificar el trànsit.

Justament, aquesta setmana una de les Associacions de Famílies (AFA) de les escoles que han de veure millores ha manifestat el seu descontentament per la seva situació. En una piulada a les xarxes socials, recriminaven a l’equip de govern que en el passat mes d’octubre, en el ple municipal, “es va aprovar una resolució per millorar l’accés a l’escoles i després no ateneu les demandes de les famílies? La nostra escola té uns problemes d’accessibilitat i seguretat crítics. Per davant hi passen més de 10.000 vehicles diaris!”, exclamen. I afegeixen que “Volem el tall del C/ Giralt i Serrà abans que algun infant prengui mal!”, com una de les mesures urgents a prendre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa