MónTerrassa
Un pas a nivell de Terrassa que va desaparèixer el 1986
Un pas a nivell de Terrassa que va desaparèixer el 1986. A principis del segle XX, un dels punts més conflictes de Terrassa es trobava a la carretera Montcada. En concret, en el pas a nivell dels Ferrocarrils de Catalunya. Ens situem a l’any 1917, i com a conseqüència d’aquestes barreres es formaven llargues cues d’espera a banda i banda, ja que la freqüència de trens era continuat i intermitent.

Així ens ho explica en el seu blog l’historiador Joaquim Verdaguer, que recorda que no va ser fins a l’any 1986 que amb el soterrament dels ferrocarrils aquest problema es va acabar. La carretera actual acaba a la rotonda del Doré.

La carretera de Montcada acabava en el pas a nivell dels Ferrocarrils de Catalunya

La carretera de Montcada acabava en el pas a nivell dels Ferrocarrils inaugurat el 1917. Aquest pas era un dels més conflictius de Terrassa per les llargues cues d’espera que es formaven a dues bandes per el pas continuat i intermitent del tren. Amb el soterrament del 1986 aquest problema es va acabar.

Fent camí cap a Montcada trobàvem, a l’esquerra, l’Hostal del Fum o restaurant Burrull, avui tancat i semiabandobat. Es va fundar l’any 1888 per donar aixopluc als carreters i traginers que feien parada per tastar les seves famoses mongetes amb cansalada. Cuinaven a l’aire lliure i això produïa gran quantitat de fum, d’on li ve el sobrenom d’Hostal del Fum. La família Burrul es va fer càrrec de la fonda l’any 1932, a la qual van posar el nom d’ Hostal Rich. L’any 1939 li van canviar el nom per Hostal Burrull. A poc a poc va anar substituint les cambres per menjadors. L’última habitació disponible va desaparèixer l’any 1964.

A l’altra banda de la carretera hi ha l’estació d’autobusos. Abans havia estat l’escorxador de Terrassa, inaugurat el 1877, que va estar en servei fins que la Generalitat va sentenciar, en els anys vuitanta, el seu tancament pel seu estat obsolet.

Nou comentari

Comparteix