MónTerrassa
El Parlament insta el Govern a impulsar la Ronda Nord de Terrassa 

El ple del Parlament ha aprovat acordar amb el govern d’Espanya, en el termini de dos mesos, els mecanismes que permetin la redacció del projecte de la Ronda Nord entre Sabadell, Castellar del Vallès i Terrassa, informa ACN. Aquest punt de la mateixa moció dels socialistes també contempla la posterior execució de les obres de la Ronda Nord per part del Govern de la Generalitat i el finançament per part del govern espanyol. El Parlament ha aprovat la Ronda Nord (també anomenada, en diferents moments, Ronda Vallès-IV Cinturó-Autovia Orbital) amb un govern encapçalat per Pere Aragonès que s’oposa al perllongament de la via d’alta capacitat entre les dues capitals del Vallès Occidental.

La cambra també ha acordat aquest dijous el punt d’una moció del PSC-Units que insta el Govern a “continuar parlant amb el govern d’Espanya i AENA per transformar i ampliar” l’aeroport del Prat. La proposta s’ha aprovat amb els vots en contra d’ERC, la CUP i En Comú Podem.

Model aeroportuari que permeti la connexió amb alta velocitat ferroviària als aeroports de Girona i Reus

El punt de la moció que demana l’ampliació de l’aeroport del Prat també contempla treballar per facilitar el desenvolupament d’un model aeroportuari que permeti la connexió amb alta velocitat ferroviària als aeroports de Girona i Reus per “millorar la competitivitat i garantir el consens territorial”. El PSC ha defensat la seva moció per la “necessitat d’infraestructures estratègiques” a Catalunya.

Un altre punt del text aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte de Junts, que s’hi ha abstingut, insta a dotar en els pressupostos de la Generalitat les “partides adients” per elaborar els estudis informatius per l’arribada de la línia S2 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a Castellar del Vallès, així com el desdoblament de la línia R6 de Rodalies fins a Igualada i l’R5 fins a Manresa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Jacint Comelles a novembre 10, 2022 | 21:32
    Jacint Comelles novembre 10, 2022 | 21:32
    No paren d'intentar-ho. Molt omplir-se la boca de canvi climàtic, emergència climàtica, però continuen fent les propostes de sempre: més infraestructures per vehicles i la torna per al ferrocarril. També insisteixen en l'ampliació del Aereoport, i més, i més, i més, fins que peti tot. Són els msteixos de sempre, els que sempre hi guanyen encara que la societat hi surti perdent... Són els de sempre, tant si governen els ex-convergents, Junts o el Psc-Psoe...la Sociovergència de sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa