MónTerrassa
Obres per reforçar la seguretat al pont de Sant Pere de Terrassa

El pont de Sant Pere de Terrassa, que uneix el barri del Centre amb l’Antic Poble de Sant Pere, serà intervingut per millorar-ne la seguretat dels vianants. L’Ajuntament de Terrassa ha informat que a partir del pròxim dilluns, dia 20 de juny, s’iniciarà una actuació que s’allargarà fins a finals de mes. La infraestructura del segle XVI -datada del 1579 i dissenyada pel mestre d’obres Pere Pomers-, presenta algunes patologies que, tot i que no n’afecten l’estabilitat, sí que podrien provocar alguns despreniments.

A l’espera que es pugui dur a terme un projecte de millora integral d’aquest element patrimonial (protegit com a bé cultural d’interès local), s’ha decidit instal·lar-hi temporalment unes xarxes de protecció. L’objectiu és evitar possibles caigudes de material a les zones transitades per als vianants, al Parc de Vallparadís.

D’aquesta manera, la intervenció preventiva consistirà en la col·locació d’una malla a partir dels dos metres d’altura, i que embolcallarà els dos arcs de l’estructura, cobrint el frontal de les tres piles, tant a la cara nord com a la cara sud del pont.

Prohibit el pas per sota el pont

Mentre durin els treballs d’instal·lació de la malla, des del Servei de Territori i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Terrassa s’informa que el pas per sota de l’estructura es veurà parcialment afectat, excepte els dies de cap de setmana:

– Des del dia 20 i fins al 28 de juny, es prohibirà el pas per sota de l’arc gran, de les 8 h a les 18h.

– Posteriorment, a partir del 29 de juny i fins a inicis de juliol, es tallarà el pas per sota de l’arc petit, en el mateix horari.

En aquest sentit, s’aconsella fer ús de les rutes alternatives. L’execució dels treballs té en un termini previst de dues setmanes i tindrà un cost de 18.489,95 euros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa