MónTerrassa
La T-Mobilitat arriba per fi a la línia de Terrassa
  • CA

La targeta T-Mobilitat es podrà utilitzar a partir d’aquesta setmana a les zones 2 i 3 de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. La seva posada en marxa s’ha retrasat anys i panys.

A la línia del Vallès -Terrassa i Sabadell- s’incorpora de forma completa

D’aquesta manera, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) fa un nou pas per a l’expansió de la nova targeta de transport a bona part del territori. Concretament, a la línia del Vallès -Terrassa i Sabaeell- s’incorpora de forma completa ja que les estacions estan repartides entre les zones 1, 2 i 3, mentre que a la línia del Llobregat la incorporació serà parcial fins a Sant Esteve Sesrovires, al ramal Igualada, i fins a Olesa de Montserrat, al ramal Manresa.

Moure’s exclusivament en Ferrocarrils de la Generalitat

L’Autoritat del Transport Metropolità precisa però que els viatgers que utilitzin la T-Mobilitat a les corones 2 i 3 hauran de moure’s exclusivament en FGC o facin transbordament en algun mitjà de transport operats per empreses de l’àrea metropolitana que ja la tinguin en funcionament, com el metro, el bus o el tramvia. En canvi, els qui hagin de fer transbordament des de FGC cap a un altre mitjà de transport de les corones 2 i 3 encara haurà d’utilitzar els títols magnètics.

Autovenda

Tots els títols T-mobilitat estan disponibles a les màquines d’autovenda i els agents d’estació d’FGC estan equipats amb tauletes per a poder realitzar gestions de manera immediata, oferint, així, una millor atenció a les persones usuàries. Com a principal novetat, a la nova app FGC T-mobilitat, que estarà disponible properament, les persones usuàries també es podran donar d’alta així com comprar, recarregar o canviar els títols, tant al suport físic com al virtual. També en el procés de donar-se d’alta en el sistema T-mobilitat al web d’FGC, l’usuari podrà escollir la càrrega inicial d’aquests nous títols de 2 i 3 zones.

La T-mobilitat permet disposar en un suport únic i permanent els títols de transport de l’ATM de Barcelona. El suport pot ser físic (targeta) o virtual (telèfon mòbil).

Per poder carregar el títol al suport i accedir a la xarxa de transport cal donar-se d’alta.

Els principals avantatges de la T-mobilitat són:

  • Comprar i carregar els títols de transport al suport: La T-mobilitat permet carregar de manera àgil els títols de transport al suport triat.
  • Validar digitalment per accedir al transport públic: Aquest sistema permet validar el trajecte d’una manera fàcil i segura, amb tecnologia sense contacte i utilitzant la targeta o el mòbil. A les estacions de la xarxa de transport públic on hi ha disponible la T-mobilitat, a les màquines validadores on apareix la icona que indica el punt de validació sense contacte.
  • Recuperar els títols en cas de pèrdua o robatori: El sistema T-mobilitat és més durador i la validesa dels títols de transport es manté en cas de pèrdua o robatori. El titular del suport que es fa servir (targeta recarregable o dispositiu mòbil), pot bloquejar-lo en cas de pèrdua o robatori i tornar a carregar els títols en un nou suport, un cop adquirit i activat.
  • Gestionar bonificacions vinculades al compte d’usuari: Amb la T-mobilitat es poden gestionar les bonificacions de la targeta T-jove (menors de 25 anys).
  • Gestionar suports i títols de persones a càrrec: Els familiars o tutors d’un menor o d’una persona amb dependència poden gestionar els seus suports i títols de transport amb la T-mobilitat.

Més informació de què és i com funciona la T-mobilitat, aquí.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa