MónTerrassa
Millora dels serveis ferroviaris de rodalies de Lleida-Cervera-Manresa

El Govern ha acordat impulsar la millora dels serveis ferroviaris que comuniquen Lleida amb Manresa, mitjançant l’empresa pública Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Aquesta actuació té la voluntat d’ampliar la freqüència i la qualitat dels serveis ferroviaris que comuniquen Lleida i Cervera i Lleida i Manresa per tal de millorar el servei de transport públic a la Rodalia de Lleida. De retruc, se’n beneficiaran Terrassa, Sabadell i els pobles de la comarca egarenca que tenen tren.

Aquesta actuació s’emmarca dins de les accions anunciades per millorar els serveis de transport públic de proximitat a Lleida, amb una oferta conjunta de bus i tren que permeti atendre totes les necessitats de mobilitat mitjançant un transport públic eficient i de qualitat.

Així, aquest acord faculta el Departament de Territori i Sostenibilitat per dur a terme, mitjançant FGC, els estudis i actuacions que correspongui, per formular la proposta de millora i implantació de serveis ferroviaris a Lleida i la seva connexió amb Manresa, i per proposar al Govern els acords complementaris a adoptar per a la prestació dels serveis encarregats.

Amb aquesta actuació es donen els passos necessaris per tal que FGC pugui iniciar les actuacions per poder assumir la prestació dels serveis ferroviaris en el corredor Lleida-Cervera-Manresa per tal d’oferir un servei de qualitat, com el que ja s’està oferint en el corredor Lleida-Balaguer-La Pobla de Segur. Entre les actuacions previstes hi ha la gestió per a la compra de trens, un nou centre de control i un taller de manteniment.

Nou comentari

Comparteix