MónTerrassa
La nova L-15 a Can Parellada s’estrena amb retard i amb un vehicle temporal

La nova L-15 a Can Parellada s’estrena amb retard i amb un vehicle temporal. L’anunci l’ha fet aquest dijous, dia 30 de març, el govern municipal que ha posat, ara sí, una data d’inici a un servei que s’esperava que entrés en funcionament a la tardor de l’any passat. El motiu, segons esgrimeixen, és que es va adquirir el minibús que ha de cobrir aquesta línia el passat 2022, amb la previsió que arribés al segon semestre del mateix any. Tanmateix, l’entrega encara no ha arribat.

Els mesos anaven passant i per això es va decidir buscar una alternativa temporal per intentar posar el servei “el més aviat possible”. Finalment, s’ha arribat a un acord amb la companyia Mercedes. La marca facilitarà un vehicle provisional a l’espera que el minibús adquirit es pugui integrar a la flota actual. Mentrestant, TMESA s’encarregarà aquest mes d’abril d’anar col·locant els pals de les noves parades que tindrà la L-15.

Millor connexions amb el FGC i l’Hospital

Aquesta nova línia és fruit de les demandes veïnals. Les tres associacions de veïns de Can Parellada i les Fonts ja estaven avisades de la creació d’aquest nou servei, llargament reivindicat. I és que les entitat subratllaven que calia incrementar el transport públic en aquesta zona de la ciutat i millorar les connexions amb l’estació ferroviària de FGC de Les Fonts, com també amb les línies de bus que arriben a l’Hospital de Terrassa.

Segons ha explicat l’alcalde, Jordi Ballart: “La nova L-15 connectarà el barri de Can Parellada de forma directa amb la carretera Montcada i per tant, amb el centre de Terrassa. El recorregut que s’ha dissenyat permetrà que el bus accedeixi a l’interior del barri arribant fins a l’avinguda d’Àfrica, i el connectarà també amb el barri de Montserrat, des d’on es podrà fer l’intercanvi amb les línies LH i L1 per anar fins a l’Hospital de Terrassa”.

El cost anual d’aquesta nova línia serà d’uns 220 mil euros, aproximadament. En el proper Ple municipal ordinari d’abril està previst aprovar la modificació del contracte programa amb TMESA i la consignació pressupostària necessària per tal que la línia pugui ser operativa ja a partir del proper mes de maig.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa