MónTerrassa
El govern espanyol diu que no hipotecarà la possible continuïtat de la B-40

El ministeri de Transports del govern espanyol insisteix que l’acord que està negociant amb la conselleria de Territori de la Generalitat de Catalunya per la B-40 “no hipotecarà” la possible continuïtat de la via més enllà del tram entre Sabadell, Castellar i Terrassa. Fonts del ministeri liderat per Raquel Sánchez han afirmat aquest dimecres a l’agència ACN que treballen per tancar un acord i que tenen “tota la disposició” per fer-ho.

Aquestes declaracions arriben després que el conseller de Territori, Juli Fernández, hagi dit en una entrevista a l’ACN que hi ha “necessitats importants que milloren molt més la vida de la gent” que aquesta infraestructura. Fernández ha assenyalat que es parla “molt” d’aquests “sis kilòmetres hipotètics” d’aquest tram però que hi ha altres projectes que són “clau”.

Altres projectes “que milloren molt més la vida de la gent”

Alguns d’aquests projecte son la connexió ferroviària entre el Vallès Oriental i Occidental; la connexió de Castellar amb la C-58 i millorar-la entre Sabadell i Terrassa. “Nosaltres el que volem és millorar la vida de la gent, fer que hi hagi avenços i fer-ho d’acord amb el context que vivim”, comenta.

A més, el conseller ha defensat que la via l’ha de finançar l’Estat, ja que “les infraestructures de l’Estat, les finança l’Estat”, mentre que fonts del ministeri han remarcat a ACN que es finançaran les obres amb la disposició addicional tercera.

El compromís d’arribar a un acord per a B-40

En l’entrevista, Fernández remarca que el Govern té el “compromís” d’arribar a un acord amb el govern espanyol per la B-40, però “sempre en els termes” del que es va pactar pels pressupostos. Les mateixes fonts de Transports afirmen que el projecte es redactarà “en coordinació amb les diferents administracions” i que serà la Generalitat qui “tramitarà, projectarà i executarà les obres definint el traçat” i sent la titular de la via.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa