MónTerrassa
El Govern projecta un corredor de bus ràpid entre Terrassa i Sabadell

El Govern de la Generalitat projecta un corredor de bus ràpid que uneixi Terrassa i Sabadell. En aquests moments es troba ja en la fase del procés de redacció avançada del projecte constructiu, amb previsió que aquesta finalitzi el mes de juny d’aquest mateix 2023. Si el calendari es compleix, el carril bus exprés es posaria en servei durant l’any 2025. Des de l’executiu català afirmen que s’està fent amb la participació de l’Ajuntament.

El corredor Terrassa-Sabadell és només un dels 7 amb els quals la Generalitat treballa. Hi invertirà 67 milions d’euros en dues fases (gràcies als fons provinents del REACT, MRR i Next Generation), i se centren en àrees especialment congestionades de trànsit privat. La idea és “afavorir el transport públic”, i per això es potenciarà la mobilitat sostenible, ja sigui en bus, bicicleta o a peu. Els corredors de bus ràpid que ara s’han planificat, entre els quals hi haurà el de Terrassa-Sabadell que anirà per la N-150, comptaran amb nous carrils bus exclusius, mesures de priorització en interseccions i rotondes, així com millores en la coordinació semafòrica.

Noves voreres, carrils bici i trams només per bus

Els nous corredors de bus ràpid també comportaran millores dels serveis d’autobús que actualment ja hi circulen, potenciant-ne la rapidesa i la fiabilitat. Així mateix, també s’incrementaran el nombre d’expedicions, el que suposarà, segons els primers estudis, un augment d’uns quatre milions de places anuals en autobusos interurbans. La freqüència de pas augmentaria, de mitjana, en un 25%, fet que suposaria un estalvi total pels usuaris de 2 milions d’hores a l’any.

En una primera fase es milloraran 6 corredors ràpids: el que connecta Castelldefels – Cornellà, amb execució molt avançada i amb previsió de finalització de l’obra el segon trimestre de 2023; el Salt – Girona, el Blanes – Lloret, el Terrassa – Sabadell, el Sabadell – Castellar del Vallès i el Riera de Caldes – Palau Solità i Plegamans, aquests últims en procés de redacció avançada del projecte constructiu, amb previsió de finalització de la redacció dels projectes a juny 2023 i d’entrada en servei durant l’any 2025.

Sobre el corredor de Terrassa-Sabadell, es tracta d’un recorregut d’11,6 km. S’invertiran 9 milions d’euros i el projecte concentra les actuacions en el tram interurbà d’1,2 km entre la rotonda, que comprendrien l’accés a l’Hospital de Terrassa i la rotonda d’accés al complex Ègara dels Mossos d’Esquadra, seguint l’antiga N-150. Es preveuen noves voreres, nous carrils bici i trams específics per autobusos. També la construcció d’una nova rotonda per millorar i ordenar l’accés a l’Hospital i per enllaçar amb un nou viaducte sobre el torrent de la Betzuca per a autobusos, vehicles d’emergència, bicicletes i vianants, que connectarà directament l’àmbit hospitalari amb el Consell Comarcal, Mercavallès, l’Institut de Formació Professional i el Complex Ègara dels Mossos d’Esquadra. El nou corredor esdevindrà així un eix per la mobilitat sostenible en transport públic, bicicleta i a peu a la porta d’aquests equipaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa