MónTerrassa
Entra en vigor el nou límit de velocitat de 100 km/h a l’AP-7
  • CA

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que entra en vigor el nou límit de velocitat de 100 km/h a l’AP-7 al tram Granollers-Papiol (pk 133-161). És una de les mesures previstes en el pla d’actuació per reduir la sinistralitat a l’autopista. Convé destacar que enguany aquesta via acumula un total de 23 víctimes mortals, el 17% de les persones mortes a les carreteres catalanes.

A més, a l’AP-7 aquest 2022 també s’hi han registrat 45 ferits de gravetat. També cal remarcar que des de l’alliberament dels peatges en aquest eix viari la mobilitat ha augmentat un 40% i les congestions per sinistres s’han incrementat un 98%. En aquest sentit, aquestes noves mesures van encaminades tant a reduir-ne la sinistralitat com les congestions, i millorar el servei d’aquesta autopista.

El director de l’SCT, Ramon Lamiel, ha destacat en la presentació de les mesures que “aquesta intervenció coordinada amb el ministeri a l’AP-7 ens permet actuar en els trams amb més víctimes de l’autopista per intentar reduir aquesta sinistralitat, i també permetrà disminuir les congestions i millorar la qualitat de servei de l’AP-7”. Lamiel també ha fet referència que “el pla va més enllà de la reducció de la velocitat i que se’n farà un seguiment conjunt periòdic per avaluar-ne possibles canvis i millores”.

El secretari general d’Infraestructures del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), Xavier Flores, ha remarcat que “hem tingut des de l’inici un grau de col·laboració molt bo amb l’SCT, som conscients que l’AP-7 és un eix transcendental per a mobilitat del territori, per la qual cosa hi ha una necessitat d’actuar-hi per poder millorar la seguretat i la funcionalitat de la via”. Flores ha afegit que “hi ha mesures globals que portarem a terme en matèria d’infraestructures però en determinats punts, pel tipus de trànsit que tenim, requereix intervenir-hi de manera immediata, amb mesures de baix cost i ràpida implementació”.

En el marc d’aquest pla, s’actuarà en quatre àrees de l’autopista que sumen un total de 82 km:

  1. Girona: tram Fornells de la Selva-Cervià de Ter (pk 66-47). En aquest tram on hi ha quatre carrils, es segregarà el quart carril exclusivament per a entrades i sortides, concretament entre Girona Sud i Girona Nord, i la velocitat en aquest carril es limitarà a 80 km/h. Es preveu que aquesta mesura comportarà una ordenació del trànsit i una disminució de les col·lisions posteriors.
  2. Vallès: tram Mollet-Papiol (pk 132-161). Es reduirà la velocitat per a tots els vehicles a 100 km/h. Per part del Servei Català de Trànsit, s’establiran controls de la velocitat amb la Divisió de Trànsit dels Mossos d’Esquadra i control d’infraccions amb els mitjans aeris de l’SCT. A més, s’instal·larà en aquest tram un sistema de velocitat variable, controlat per l’SCT.
  3. Tarragona: tram Altafulla-Constantí (pk 238-247). El Servei Català de Trànsit instal·larà un radar de tram en aquesta ubicació de l’autopista en sentit sud per posar fre a l’excés de velocitat detectat en aquest tram recte, caracteritzat per una forta pendent i en què predominen les col·lisions per encalç. Mentre no estigui operatiu aquets cinemòmetre, els Mossos d’Esquadra intensificaran els controls de velocitat en aquesta àrea.
  4. Terres de l’Ebre: tram Calafat-l’Ampolla (pk 288-313). Es reduirà la velocitat per a tots els vehicles a 100 km/h. A més es continuaran establint les limitacions puntuals als vehicles pesants, consistents a reduir la velocitat dels camions a 80 km/h i la prohibició per a aquests vehicles de realitzar avançaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa