MónTerrassa
L’ATM rebaixa a la meitat la T-usual i T-jove i redueix un 30% la T-casual
  • CA

L’Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona (ATM) rebaixa a la meitat la T-usual i T-jove i redueix un 30% la T-casual, que són que són d’ús il·limitat, a partir de setembre i fins a finals d’any. L’ens preveu que la gratuïtat d’alguns títols de Renfe tingui un impacte de fins a 50 MEUR i reclama una compensació

L’ATM ha aprovat ampliar la bonificació del 30% proposada pel govern espanyol al 50%

L’ATM ha anat més enllà del que es proposava des de la Moncloa i ha aprovat ampliar la bonificació del 30% proposada pel govern espanyol al 50% només en el cas dels abonaments mensuals i trimestrals. En els bitllets multiviatge com la T-casual només s’aplicarà la reducció del 30% que aporta el Ministeri de Transport. La bonificació estarà en funcionament a partir de l’1 de setembre i fins el 31 de desembre. Els comprats durant aquest abonaments període caducaran el 15 de gener de 2023. A les tarifes de la T-familiar, la T-grup i la T-dia, l’ATM no aplicarà cap tipus de rebaixa.

La T-870/90, la T-usual bonificada per a persones en situació d’atur i els packs de Berguedà i Ripollès també es beneficiaran de la reducció del 50%, mentre que la T-casual per a treballadors de l’Aeroport mantindrà la rebaixa del 30%.

La reducció en els preus de les tarifes es farà efectiva l’1 de setembre

La reducció en els preus de les tarifes es farà efectiva l’1 de setembre i “l’usuari no haurà de fer res” per comprar els abonaments rebaixats.

El director general de l’ATM, Pere Torres, ha apuntat que l’abonament als operadors -com ara TMB o FGC- es farà un cop l’entitat hagi rebut els diners corresponents per part del govern espanyol. “No estem en condicions d’avançar diners, aquest és un any en que anem extremadament justos pels costos de la crisi energètica sobre el transport”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa