MónTerrassa
Els accidents a Terrassa amb patinets implicats es disparen
  • CA

El primer semestre del 2021 es van registrar 64 accidents amb Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) implicats a la ciutat de Terrassa, mentre que durant el primer del 2022 se n’han registrat 80.

Des de l’Ajuntament es creu que hi ha hagut un augment de l’ús dels VMP l’any 2022 respecte al 2021. L’ús d’aquests vehicles s’està fent cada vegada més popular i se’ls veu més circulant per la via pública en el nostre dia a dia.

No existeix un registre o un cens sobre el parc d’aquests vehicles

“No podem, però, quantificar aquest augment de l’ús dels VMP, ja que no existeix un registre o un cens sobre el parc d’aquests vehicles i, a més, la venda per internet dificulta en control i quantificació de les unitats en disposició de ser utilitzades. També creiem que l’augment de l’ús dels VMP no és proporcional respecte a l’augment del número d’accidents. És a dir, l’ús dels VMP ha augmentat més que ho ha fet el número d’accidents”, indiquen fonts de l’Ajuntament de Terrassa.

Des de maig de 2021 a maig de 2022, s’han dut a terme cinc campanyes de comunicació dirigides exclusivament a usuaris de VMP. Les campanyes es porten a terme des de dues perspectives: disciplina viària i difusió dels bons usos i normativa específica que afecta a la circulació d’aquesta tipologia de vehicles.

La campanya de difusió més important es va fer el mes d’octubre

La campanya de difusió més important es va fer el mes d’octubre, amb la participació també d’actors socials com l’associació BiTer, i en la que es van implicar mitjans de comunicació com la TV local i catalana i xarxes socials. Aquest darrer mitjà de difusió es fa servir de manera periòdica per fer arribar informació sobre les campanyes i recordatoris sobre normativa de circulació.

En la mateixa línia de la prevenció, el Conssitori col·labora amb l’associació BiTer a través d’un protocol. Ens fan arribar informació sobre situacions d’assetjament que pateixen els usuaris de VMP per part de conductors d’altres vehicles, i sobre aquests darrers, i a través de fer pedagogia, es fa difusió de la normativa que relaciona la circulació dels VMP amb la resta de usuaris de la via pública.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gisela a agost 16, 2022 | 09:49
    Gisela agost 16, 2022 | 09:49
    I si fem campanyes puntuals amb un parell de missatges bàsics cada cop? Per exemple "En àrees compartides amb vianants, circula preferiblement per la dreta / Per les voreres no pots circular". O bé "No circulis a tocar de portes / Circula sense pretendre ser sempre el primer". Com unes píndoles per tal que se'ls anessin gravant al cervell (donat que circulen sense conèixer la normativa de l'Ajuntament ni el codi de circulació).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa