Terrassa esdevé novament seu de la Mobile Week Catalunya aquesta propera setmana. A partir de demà 25 d’abril fins el dijous 28, la ciutat acull un seguit d’activitats organitzades per l’Ajuntament a través dels serveis d’Innovació i Universitats amb l’objectiu d’apropar la tecnologia a la ciutadania i crear espais de debat i reflexió que ajudin a desenvolupar un esperit crític sobre l’impacte de la tecnologia en la societat.
El regidor d’Universitats i Innovació, Pep Forn, considera que “representa una nova oportunitat per mostrar el potencial del nostre teixit universitari i empresarial vinculat a l’àmbit tecnològic i, alhora, posar-lo al servei de la societat i acostar-lo a la ciutadania”.
Així, Terrassa acollirà el següent programa d’activitats:
- Els dies 25, 26, 27 i 28 d’abril es realitzaran nou tallers amb realitat virtual al voltant de la “Prevenció de Microviolències” a diferents instituts i escoles de secundària de la ciutat: Institut Nicolau Copèrnic, Institut Montserrat Roig, Institut Jaume Cabré i Escola Ramon Pont.
- El 26 d’abril, a les 10 h, la sala d’actes del Casal Vapor Gran acollirà els Tallers per a Gent Gran “Digitalització + 65”.
- El 27 d’abril, d’11 a 13 h, al voltant del Campus Universitari de Terrassa tindrà lloc l’activitat “Diàlegs al carrer” on es faran un seguit d’entrevistes als i les estudiants sobre el futur de la cultura de l’entreteniment i els mitjans audiovisuals.
- El 28 d’abril, de 9.30 a 11.30 h, s’ha programat la jornada “La tecnologia i tu podeu canviar el món”, al Casal Cívic Vapor Gran. Una activitat que s’ha fet coincidir amb el dia internacional de les nenes a les TIC i pensada per potenciar les vocacions STEAM entre els i les joves.
- El 28 d’abril, a les 17.30 h, tindrà lloc el Family Day amb un “Taller de Tik Tok” a la plaça Vella destinat a tot tipus de públic.
El programa d’activitats de la Mobile Week a Terrassa es durà a terme en format presencial i les inscripcions es poden fer a través d’aquest enllaç.
Per segon any consecutiu, l’organització de la Mobile Week ha escollit Terrassa per desenvolupar diferents activitats vinculades amb aquest esdeveniment en considerar que la ciutat és un important pol de recerca i innovació, a més d’acollir el segon campus universitari urbà mes gran de Catalunya amb prop de 10.000 estudiants. Terrassa disposa també d’un gran nombre d’empreses capdavanteres que treballen amb sectors i clústers estratègics d’alta tecnologia com l’audiovisual, l’òptica i la fotònica, les indústries sanitàries, així com els àmbits tèxtils tècnics o les industries de la sostenibilitat i tecnologies ecològiques, entre d’altres.