El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ofereix aquest hivern un nou programa d’activitats de cap de setmana adreçat a les famílies. Les novetats de la programació gener-març de 2017 són: les activitats al voltant de l’exposició “Leonardo da Vinci: El geni i els invents”, que obrirà al públic a finals de gener; el taller “Vine a construir amb Kapla”, i l’espectacle musical The Little Circus de la Companyia Mercè Framis Teatre d’ombres.

La proposta “Caps de setmana en família al mNACTEC” vol acostar el patrimoni científic i tecnològic als nens i nenes des de ben petits per mitjà de tallers i activitats vinculats a les exposicions i les experiències del mNACTEC. Les activitats s’estructuren en quatre blocs diferenciats segons la temàtica i el públic al qual s’adrecen: “Tecnologia i innovació”, “Visites teatralitzades”, “El mNACTEC dels més petits” i “Ciència en família”.

Novetats del trimestre

S’ofereixen quatre activitats noves relacionades amb l’exposició dedicada als invents de Leonardo da Vinci, que obrirà al públic a finals d’aquest mes de gener: la visita guiada a l’exposició, la visita teatralitzada “Leonardo da Vinci: un geni curiós” i els tallers “Descobrim les màquines de Leonardo” i “Els enginys de Leonardo”.

També s’oferirà l’espectacle musical infantil The Little Circus, de la Companyia Mercè Framis Teatre d’ombres, parlat en català i acompanyat de cançons en anglès, i presentat per la Mary, una pallassa entremaliada i molt divertida.

Per segona vegada, l’Àgora del mNACTEC es convertirà en un laboratori de construccions de grans i petits amb el taller “Vine a construir amb Kapla”, un joc de construcció amb peces de fusta de pi que s’uneixen les unes a les altres per l’equilibri de forces, sense punts de fixació.

Entre les activitats d’aquest trimestre també destaquen la tradicional visita teatralitzada “1909. Un passeig per la fàbrica”; un taller amb vehicles robot; els tallers per als més petits “Els transports i la ciutat” i “L’aventura urbana”, i tallers de ciència relacionats amb l’electricitat, la química i la física experimental.

La nova programació dels “Caps de setmana en família al mNACTEC” s’iniciarà al gener i s’allarga fins a finals de març. Les activitats es fan en horari de dissabte a les 18h i de diumenge a les 12 hores, i tenen un cost d’1 euro per participant (entrada al Museu no inclosa).

El mNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya. La seva missió és difondre i promocionar el coneixement de la cultura científica, tècnica i industrial i, a la vegada, conservar, estudiar i mostrar la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, molt especialment, la seva implicació i incidència social.

La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.

Nou comentari

Comparteix