MónTerrassa
El misteri de les pedres pintades de Les Fonts

Des de fa uns dies, han aparegut diverses pedres pintades a Les Fonts. Son pedres de tota mena, més grans o més petites, però totes tenen en comú que llueixen dibuixos fets a mà. Estan apareixent amb major intensitat als voltants de l’escola pública Pilarín Bayés, i com és lògic, els pares i veïns asseguren que la canalla està encantada.

La iniciativa -que es desconeix per ara qui l’està duent a terme, perquè o què vol que passi amb la seva obra- ha estat molt ben rebuda per grans, però també especialment per als més petits. “Molts nens i nenes van tot el dia mirant al terra per veure si troben aquestes precioses pedres pintades. A casa ja en tenim algunes que decoren el nostre mini hort. Gràcies Pedracolor”, relata la veïna Pili Gómez. I sí, el cert és que s’ha convertit en una nova afició dels infants del centre escolar.

A la recerca de l’artista “Pedracolor”

Des del compte ciutadà “Som Les Fonts” s’ha llançat el missatge per veure si es pot localitzar “aquest artista misteriós”. Tot i que en realitat, potser és millor guardar el misteri, perquè com bé diuen “la màgia no necessita parafernàlia per ser màgia. Necessita il·lusió”. I desconèixer qui és el seu autor, quantes en pensa fer i quin és el motiu que l’impulsa, segurament és part també de la màgia que ho envolta.

No és la primera vegada que sorgeixen iniciatives espontànies per part de veïns que busquen fer més amable el seu barri. Un dels més cèlebres va ser l’aparició d’una caseta del ratolinet Pérez en un parc a tocar de la Ronda de Ponent. Va aparèixer el 2019 i amb els anys ha patit algunes modificacions, per culpa sovint de l’incivisme que no permet que els infants puguin gaudir d’un espai màgic on alguns, fins i tot, hi dipositaven les dents caigudes i missatges amb desitjos. Més al Centre de la ciutat, els més curiosos també podran descobrir la porta d’una casa de fades, a l’estil més irlandès, que dona la benvinguda a la canalla.

Aquí podeu veure alguns exemples recollits de pedres amb els dibuixos de colors, uns dibuixos que sempre tenen una referència de caràcter infantil, ja sigui amb personatges de contes populars, animals o paisatges.

Algunes de les pedres que han aparegut a Les Fonts | Som Les Fonts

Comentaris

  1. Icona del comentari de: APR FaceBook FrankSteine a setembre 19, 2023 | 14:25
    APR FaceBook FrankSteine setembre 19, 2023 | 14:25
    ...hace cuatro años que pinto piedras, lo descubrí en un viaje de trabajo a Bremen (Alemania). La idea es pintar piedras y depositarlas en diferentes ubicaciones, a tú antojo; las piedras serán entobces encontradas por sorprendidos conciudadanos que o bien se las quedan o bien las dejan en otro lugar etc... lo romántico es pensar que tus pequeñas obras de arte pueden dar la vuelta al mundo :-)
  2. Icona del comentari de: Germán a setembre 19, 2023 | 18:18
    Germán setembre 19, 2023 | 18:18
    Primero fueron los móviles, ahora las piedras. ¿Qué tal si lo próximo es algo que no haga mirar al suelo sino adelante y alrededor? Quizá así la gente vuelve a vivir en el mundo real, a darse cuenta y sentir que existen los demás, que tiene un entorno, a percatarse de que hay más carteles "Se traspasa" que en todos los siglos anteriores, etc. etc. etc.? Lo digo de buen rollo, ¿eh? Y conste que estas piedrecitas me dan buen rollo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa