MónTerrassa
Miquel Sàmper destaca el compliment generalitzat de les mesures aquest Nadal
  • CA

Miquel Sàmper, conseller d’Interior de la Generalitat, ha destacat aquest diumenge el “compliment generalitzat” de les mesures sanitàries davant de la Covid-19 durant les festes nadalenques. En una entrevista a Rac1 ha informat que la mobilitat es va reduir en un 20% el dia 24 de desembre, i per sobre del 40% el 25, dia de Nadal, i el 26, festiu a Catalunya per Sant Esteve.

No obstant això, ha informat que un dispositiu policial va detectar 50 vehicles aparcats a Pallejà (Barcelona) aquest dia, que presumptament van fugir quan els Mossos es van adonar que celebraven una festa.

Sàmper ha assegurat que la ciutadania cada vegada és més respectuosa amb les normes per fer front a la pandèmia que dicta el Procicat, que es revisaran una altra vegada aquest dilluns segons les últimes dades sanitàries.

Ha augurat que les mesures sobre mobilitat s’hauran de retocar pel repunt dels indicadors, tot i que ha concretat que la competència en aquest àmbit no és del seu Conselleria: “Salut ens ha de dir com estem realment”.

“Hi havia quatre trams. Sobre la base de la rho, estem en una línia que és d’anar enrere i ens hem de plantejar què fer, perquè la situació és dolenta a nivell sanitari”, motiu pel qual ha apuntat a un possible endarreriment en la desescalada a Catalunya.

Després d’alertar la Guàrdia Civil d’estafes relacionades amb la vacuna contra la Covid-19, Sàmper ha recordat que les dosis s’administraran a centres públics i mai no a casa, com s’ha ofert en trucades telefòniques fraudulentes a algunes persones grans.

També ha informat que des de les 7.00 hores d’aquest diumenge els Mossos d’Esquadra custodien les dosis de la vacuna contra la Covid-19 que es començaran a administrar al migdia, després de rebre-les de la Guàrdia Civil a Aragó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa