MónTerrassa
Els Minyons sumen tres gamma extra a la Diada de la Nova Atenes
  • CA
Els Minyons sumen tres gamma extra a la Diada de la Nova Atenes
Els Minyons sumen tres gamma extra a la Diada de la Nova Atenes | Minyons de Terrassa

!--akiadsense-->

Els Minyons de Terrassa han signat la seva millor actuació de la temporada en la tercera edició de la diada Nova Atenes que s’ha celebrat al parc Sant Jordi de la ciutat egarenca. Els camises malves han descarregat el 4d9 amb folre, el primer 9d8 de la temporada, el sisè 2d9, i el quatre pilar de 8. Els Castellers de Sants, que arribaven a aquesta diada amb algunes baixes fruit del cap de setmana passat, han executat una actuació més conservadora descarregant un 4d8, un 3d8 i un 2d7. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró han patit més del compte amb algunes de les construccions que han intentat. Amb tot, finalment els maresmencs han estat capaços de descarregar un 5d8, un 3d9 i una torre de 8 amb folre. Aquesta diada arriba després que la d’ara fa dos anys s’hagués de suspendre després dels fets de l’1-O.

El parc Sant Jordi s’ha quedat petit per acollir la diada Nova Atenes que organitzen els Minyons de Terrassa. Tot i que estrictament la d’enguany era la tercera edició de la cita, el cert és que fins ara només se n’han celebrat dues, ja que la de 2017 va haver-se de suspendre en coincidir amb els fets de l’1-O.

Amb la voluntat de convertir aquest esdeveniment en una de les grans dates del seu calendari, els Minyons han portat a plaça algunes de les seves construccions complexes. Els camises malves han descarregat amb molta seguretat el primer 9d8 de la temporada i el sisè 2d9. A banda, han pogut tornar a fer un castell que darrerament se’ls estava resistint, el 4d9 amb folre. Després d’un peu desmuntat, l’han descarregat sense problemes. Els egarencs també han aconseguit descarregar el quart pilar de 8 amb folre de la temporada. Aquesta és una fita molt important per la colla, ja que mai fins ara havia registrat més de tres pilars de vuit en una mateixa temporada.

Els Castellers de Sants han ofert una actuació més conservadora. Després de les baixes que van patir la setmana passada al barri de Les Corts de Barcelona, els Borinots han optat per anar sobre segur. Han descarregat amb solidesa un 4d8, un 3d8 i un 2d7. Els de Sants han demostrat que arriben a la seva Festa Major amb els deures fets i preparats per anar una passa més enllà. De fet, fonts d’aquesta colla han explicat a l’ACN que entre les opcions que estudien portar a plaça el proper cap de setmana hi ha el 3d9, el 4d9 el 2d8 o el 5d8.

Pel que fa als Capgrossos de Mataró, no han fet una de les seves millors intervencions. Tot i que els del maresme han descarregat els castells que s’havien proposat inicialment, l’execució dels mateixos no ha estat encertada. Si bé es cert que en la primera ronda han descarregat el 5d8 amb solvència, a la segona han patit molt més per aixecar el 3d9. Han començat amb dos peus desmuntats i finalment, a la tercera ronda, han repetit la construcció amb èxit. També han descarregat una torre de 8 amb folre, però ho han fet després d’un altre peu desmuntat.

La propera actuació serà a Barcelona, a Sants, amb motiu de la Diada de la colla dels Castellers de Sants, a la plaça Bonet i Muixí el diumenge 20 d’octubre acompanyats de la colla local: castellers de Sants i de Capgrossos de Mataró.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa