MónTerrassa
El ministre Illa no descarta una tercera onada
  • CA

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat que no es pot descartar que hi hagi una tercera onada del coronavirus a l’Estat espanyol però ha opinat que es pot “sinó evitar-la, minimitzar-la molt” si se segueix reaccionant amb “promptitud” a l’hora d’aplicar mesures i s’actua amb “molta prudència”. Illa ha apuntat que descartar-la seria “enganyar-se” a un mateix. El ministre de Sanitat ha insistit en una entrevista a ‘TVE’ aquest dimarts el matí a demanar a la ciutadania que mantingui la “guàrdia molt alta el que queda de període nadalenc” i ha defensat que les restriccions de les autonomies són “correctes” i caldrà “seguir ajustant-les”, segons l’evolució epidemiològica.

Illa ha reiterat que la nit de Cap d’Any cal actuar amb “molta cautela”, respectar els màxims de quantes persones poden reunir-se, restringir la celebració a un grup de convivència o màxim dos i moure’s el mínim possible.

Pel que fa a la nova variant de la soca britànica, Illa ha dit que les autoritats sanitàries estan fent seguiment de la situació amb un programa de vigilància especial i ha subratllat que l’evidència sobre una major transmissibilitat d’aquesta soca “no és indiscutible”.

Sobre la vacuna, Illa ha defensat que el repartiment s’està fent amb “equitat” i ha rebutjat entrar en polèmica amb el PP. El ministre ha dit que a les reunions del Consell Interterritorial de Salut les observacions són “constructives” i que a la trobada de dilluns cap conseller autonòmic va traslladar-li aquesta crítica que els líders populars fan en públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa