MónTerrassa
Terrassa tindrà 65 arbres nous
  • CA
Nous arbres al carrer de l’Església de Terrassa | L.T.

!--akiadsense-->

L’Ajuntament de Terrassa ha finalitzat aquest mes la plantació i reposició d’arbres a diferents espais i carrers de Terrassa. El projecte s’ha executat a diferents barris i espais de la ciutat, entre els que destaquen la plaça de Miquel Utgés (Ca n’Aurell), els parcs infantils de Caterina Albert (Les Fonts) i de l’avinguda de Can Boada del Pi, els carrers dels Telers (Vapor Gran), de l’Església, de la Goleta (amb Rambla d’Ègara), d’Iscle Soler i del Cardaire. I també s’ha actuat a la Plaça Vella i a la placeta de Salvat-Papasseit. En total, s’han reposat 65 unitats en llocs on hi havia arbres morts, s’havien remodelat els espais o bé s’havien detectat baixes degudes a accidents.

A més, s’ha aprofitat l’actuació per arrencar i eliminar soques, instal·lar el sistema de reg a degoteig i un nou sistema que garanteix el creixement vertical dels arbres, així com per condicionar els escocells i col·locar una barrera antiarrel. Algunes de les varietats plantades són: castanyers d’India comú (Aesculus hippocastanum), liquidàmbars (Liquidambar styraciflua), sapindes de la Xina (Koelreuteria paniculata), prunera de fulla roja (Prunus cerasifera Pisardii), freixe de fulla petita (Fraxinus angustifolia) i taronger agre (Citrus aurantium), entre d’altres.

D’altra banda, a la plaça de Miquel Utgés i a la zona de jocs del carrer de Caterina Albert s’hi ha plantat moreres blanques (Morus alba Fruitless) i s’hi ha instal·lat, en ambdós espais, el reg per degoteig. L’execució global de tot aquest projecte ha anat a càrrec de l’empresa Ambitec Servicios Ambientales S.L. per un import total de 30.277,83 euros (IVA inclòs).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pepi a març 06, 2018 | 15:35
    Pepi març 06, 2018 | 15:35
    Me parece genial que se planten arboles en las calles de la ciudad, és una buena inversión, alegria para la vista y mejora el medio. Aún quedan demasiadas calles sin árboles pero si no se deja de invertir es cuestion de tiempo ver arboles por la mayoria. Tambien seria genial poner plataners en todas las entradas y salidas de Terrassa o donde se pudiera, teniendo en cuenta que se hacen de un gran tamaño y frondosos.
  2. Icona del comentari de: Pepi a març 06, 2018 | 15:38
    Pepi març 06, 2018 | 15:38
    Por cierto en el park de guernica han vuelto a caer algunos pinos a causa del viento. Espero que mas pronto que tarde sean repuestos, hay familias de aves que hacen sus nidos en las copas y ardillas que se alimentan de sus frutos.
  3. Icona del comentari de: Tecles a març 06, 2018 | 17:05
    Tecles març 06, 2018 | 17:05
    Quan toca replantar els arbres malmesos per bretolades al Passatge Vapor de la Companyia ? Una altra pregunta: quan s'enxampa algun element antisistema que se'ls carrega o es dedica a pintar graffitis, per què no se'l denuncia i condemna a treballs forçats a benefici de la comunitat ?
  4. Icona del comentari de: Carles a març 06, 2018 | 19:53
    Carles març 06, 2018 | 19:53
    Dir "un nou sistema que garanteix el creixement vertical dels arbres" es una mica agosarat,no creieu? posar-hi un pal o tutor s'ha fet tota la vida
  5. Icona del comentari de: @niuet a març 07, 2018 | 14:18
    @niuet març 07, 2018 | 14:18
    Doncs a la Font Vella, davant del Social, continuem tenint uns magnífics bassals! Ah! Això que els arbres creixin en vertical deu ser alguna cosa molt innovadora, no? És un error plantar Prunus ja que els seus fruits queden esclafats a la via pública. Ara... més val això que escorcells buits que n'hi ha un munt encara i que són simplement tapats amb ciment!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa