MónTerrassa
Milers de joves de Terrassa aprenen a circular en bicicleta per dins d’una ciutat
  • CA
Lluïsa Melgares, juntament amb el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, han visitat aquest matí l’activitat formativa “Ambicia’t a l’institut”
Lluïsa Melgares ha visitat aquest matí l’activitat formativa “Ambicia’t a l’institut” | A.T.

!--akiadsense-->

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat i regidora de Mobilitat, Lluïsa Melgares, juntament amb el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, han visitat aquest dilluns l’activitat formativa “Ambicia’t a l’institut”, una formació de dos dies per aprendre a circular en bicicleta per la qual ja han passat més de 3.700 alumnes des que es va començar a impartir, l’any 2012.

La formació, de la que Terrassa va ser la primera ciutat en dur-la a terme a l’Estat, s’ha impartit a la plaça de la Cooperativa amb estudiants de 6è de primària de l’escola El Vapor, i l’han impartit instructors de la cooperativa Biciclot, amb la voluntat de normalitzar l’ús de la bicicleta a les ciutats. En aquest sentit, es considera que a la transició de l’educació primària a la secun​dària és un bon moment perquè els i les joves incorporin l’opció de la bicicleta com a mitjà de transport principal per als seus desplaçaments.

Lluïsa Melgares, juntament amb el regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, han visitat aquest matí l’activitat formativa “Ambicia’t a l’institut”
El regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero, ha visitat aquest matí l’activitat formativa “Ambicia’t a l’institut” | cedida

!--akiadsense-->

En la formació s’ensenya als i les estudiants tècnica per circular pel carrer i es realitza un circuit bàsic per a, a l’endemà, realitzar una petita ruta pel carrer amb l’objectiu de capacitar l’alumnat a circular en bicicleta d’una forma autònoma i segura per la ciutat, fomentar i desenvolupar aptituds ciclistes segures i desenvolupar actituds positives envers l’ús de la bicicleta al carrer i la carretera.

Durant la visita, els regidors han estat acompanyats de Xavier Prat, responsable del mètode formatiu 1BICI+, inspirat en el programa anglès bikeability, que pretén donar un impuls a la mobilitat ecològica i que els i les joves tinguin una formació des de ben petits per circular correctament amb aquest mitjà de transport.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa