MónTerrassa
El metro del Vallès resisteix la Zona de Baixes Emissions

El president d’FGC, Ricard Font, ha fet un balanç positiu del primer mes d’entrada en vigor de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i ha assenyalat que no hi ha hagut cap situació de col·lapse a la xarxa ferroviària d’FGC a les línies del Vallès i del Llobregat-Anoia. “Hem tingut petits increments de viatgers però encara no hem viscut cap situació difícil d’afrontar. Absoluta normalitat”, ha comentat Font aquest dimarts després de l’esmorzar-col·loqui que ha protagonitzat a la seu de Foment del Treball. “És una cosa que hem d’anar veient amb el pas dels dies i com s’adapten els hàbits de les persones. Ja vam assegurar que teníem la capacitat per fer front a la proposta de la ZBE i, de moment, les dades ens avalen”, ha continuat Font, que també ha avançat que l’objectiu d’FGC és que el 100% de l’energia dels trens sigui solar a partir del 2021.

“Alta velocitat regional” amb connexió a França i València

“Des de l’any passat tota l’energia que consumeix FGC és íntegrament verda i, enguany, un 25% d’aquesta és solar. De cara al pròxim exercici volem que tota l’energia que consumim sigui solar”, ha precisat el president d’FGC. “El sol mourà els nostres trens. Seria un bon eslògan”, ha afegit Font.

Un altre dels reptes de futur de Ferrocarrils de la Generalitat és el de donar serveis “d’alta velocitat regional” connectant no només les quatre capitals catalanes entre elles (Girona, Tarragona, Lleida i Barcelona) sinó amb ciutats nord-catalanes i del sud de França com Perpinyà, Montpeller, Narbona o Tolosa. “La nostra voluntat és connectar la gran àrea metropolitana i Catalunya amb el món”, ha reflexionat en veu alta el president d’FGC. La connexió amb València seria una altra de les assignatures pendents. “El problema i el gran repte és que no existeix ni una previsió de projecte d’alta velocitat entre Barcelona i València, i considero que és una de les que fa anys que hauria d’existir”, ha lamentat Font. Sobre el tren llançadora a l’Aeroport de Barcelona, el president d’FGC ha apuntat que l’objectiu és que aquest servei permeti connectar des de Sant Andreu Comtal fins a la T1 i la T2 línies com les del Maresme, Granollers, Garraf i Vilafranca. “Això permetrà donar servei al 100% de la població”, ha valorat Font. El president d’FGC també ha aplaudit l’assoliment el 2019 d’un nou rècord de puntualitat del 99,5% i ha anunciat que l’operador augmentarà la seva oferta fins a 230 milions de viatges anuals amb els projectes que té sobre la taula fins al 2030 en el conjunt de Catalunya.

Nou comentari

Comparteix