Grups de cultura popular i de moviments socials, anticapitalistes i antisistema… tot un batibull de l’anomenada “gent d’esquerres” de Terrassa trepitjava el Mesón de los Arcos, ubicat a la plaça Vella amb Jaume Canterer. De fet, tots els egarencs que passejaven els anys 70, 80 i 90 sabien on era un bar que va néixer el 1931 de la mà d’Antoni Torrens.

Torrens va adquirir un local que sempre havia estat una fonda i el va rebatejar com a bar Torrens. Segons recull en el seu blog Joaquim Verdaguer, acabada la Guerra Civil el propietari va enderrocar l’edifici construint–ne un de nou -obra de l’arquitecte Frederic Vinyals- amb el característics arcs de la planta baixa conservant la finestra gòtica. Des de llavors l’establiment va portar el nom de Mesón de los Arcos, després que li prohibissin el nom d’Hostal Torrens perquè semblava que era en català. L’any 1976, un dels seus fills, Narcís Torrens va agafa el relleu del negoci del bar restaurant, i així va ser fins que el 2000, Torrens es va jubilar i el setembre va tancar definitivament aquest històric local.

Els més joves ja només recordaran l’actual edifici, que va sorgir després d’enderrocar-ne totalment l’anterior. A sota resta un local que ha anat canviant de negoci. A dalt, pisos. No obstant, la finestra gòtica del balcó del Mesón es va conservar i encara avui podem veure’l en un racó de l’edifici.

Mesón de los Arcos, a finals dels anys 40 del segle passat
Mesón de los Arcos, a finals dels anys 40 del segle passat | AMAT

https://recordsdeterrassa.wordpress.com/2008/06/04/el-meson-de-los-arcos/

Nou comentari