MónTerrassa
Més presència policial en els ‘punts calents’ de Terrassa
  • CA

Aquest dimarts, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, acompanyat de la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; del regidor de Seguretat, Xavier F. Rivero; i de l’Intendent Major de la Policia Municipal de Terrassa, Antoni Flores; s’han reunit amb el Conseller d’Interior, Miquel Samper; el Major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; i el Cap de l’Àrea Bàsica Policial de Terrassa, Jesús Requena, a les instal·lacions del Complex Egara. A la reunió s’han acordat una sèrie de mesures de coordinació entre els cossos de seguretat actuants a la ciutat per posar fre als incidents recurrents en algunes zones de la ciutat en les darreres setmanes.

A la reunió, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha volgut agrair la predisposició del Departament i dels responsables del Cos de Mossos d’Esquadra davant la situació que es ve registrant a la ciutat, manifestant que «aquesta reunió escenifica la coresponsabilitat de l’Ajuntament i Interior davant d’uns fets que ens preocupen i que cal treballar per posar-hi fer el més aviat possible». Davant de l’augment de conflictes, com baralles, actes incívics o agressions a agents, s’han acordat noves mesures que intentin restablir la situació en aquestes zones localitzades de la ciutat a partir d’assegurar la presència policial d’ambdós cossos en els llocs on s’han registrat més incidents de seguretat ciutadana i actes incívics. Aquesta presència es reforçaria amb unitats de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i l’Àrea de la Brigada Mòbil (BRIMO) que oferirien suport a la tasca dels cossos de Policia Municipal i de Mossos d’Esquadra a la zona.

Pel que fa a la presència de membres dels cossos de seguretat al territori, s’ha acordat treballar per mantenir presència policial a les zones on s’han produït més incidents, amb diferents dispositius mòbils tant del Cos de Mossos d’Esquadra com de la Policia Municipal. Tot aquest dispositiu d’acció coordinada, a més, serà analitzat i avaluat periòdicament entre els responsables d’ambdós cossos per anar establint accions concretes de futur i comprovar la seva efectivitat. Per altra banda, també s’ha acordat treballar conjuntament amb Fiscalia per incrementar el treball en aquells casos de reincidència.

Mesures municipals

A la trobada l’alcalde ha exposat als responsables del Departament d’Interior la voluntat del Consistori d’instal·lar càmeres de videovigilància en els indrets on hi ha un major nombre d’incidències, tant des de la vesant penal com des de l’àmbit dels actes incívics. Aquesta mesura no només permetria poder identificar a presumptes autors d’il·lícits, sinó que també podria exercir com a mesura per dissuadir la realització d’aquests fets.

L’alcalde Jordi Ballart amb el conseller d’Interior Miquel Sàmper | Rafel Casanova BCF

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa