MónTerrassa
El Mes de la Pau arriba carregat d’activitats a Terrassa

Terrassa commemora el Mes de la Pau amb diverses activitats destinades a tots els públics. Per vuitè any consecutiu, l’Ajuntament de Terrassa organitza un cicle en què es pretén difondre els “valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans”. Enguany, s’ha traslladat a aquestes dates a causa de la situació de pandèmia que impedia que s’iniciés amb motiu del Dia Escolar de la No Violència i de la Pau, el 30 de gener. D’aquesta manera, aquest mes de novembre, podrem gaudir d’exposicions, hores del conte, cinema i teatre obertes a tota la ciutadania, però amb especial èmfasi en el públic infantil on se’ls vol transmetre la necessitat d’aconseguir una societat lliure de violència. Per aquest motiu, les accions formen part també del Pla anual per a l’educació d’una ciutadania global, dins del Servei de Solidaritat i Cooperació Internacional.

L’Hora del conte: “Història viatgera”, adreçat a infants d’entre 4 i 9 anys. Biblioteca del Districte 5: 4 de novembre a les 18 h. / Biblioteca del Districte 2: 5 de novembre a les 18 h. / Biblioteca del Districte 4: 11 de novembre a les 18 h. / Biblioteca del Districte 3: 12 de novembre a les 18 h. / Biblioteca del Districte 6: 16 de novembre a les 17.30 h. / Biblioteca Central: 26 de novembre a les 18 h.

Exposició: “Àfrica en femení”. Del 2 al 13 de novembre a la Biblioteca Central de Terrassa. Una mostra que presenta les dificultats que viuen les dones a Gàmbia en àmbits com l’educació, la inserció en el mercat laboral, l’accés a recursos econòmics o els drets sexuals i reproductius. A càrrec de Ruido Photo.

Exposició: “Veus invisibles”. Del 16 al 30 de novembre a la Biblioteca Central. Una mostra sobre la discriminació que pateixen les mares solteres al Marroc, la situació de la infància abandonada i les iniciatives que es duen a terme per fer front a aquestes problemàtiques. A càrrec d’Amics d’Infants del Marroc.

Cinema: “L’última cinta des de Bòsnia”. 16 de novembre a les 19:30 h al Cinema Catalunya (entrada gratuïta). La Sifa Suljic torna a Bòsnia per enterrar les restes del seu germà gran, l’últim membre de la seva família que quedava per identificar dels que van morir a Srebrenica. Aquest fet li permet captar la situació de país balcànic 25 anys després de la fi de la guerra i fer-se una pregunta: podria tornar a passar?

Teatre: “Matito i la gota d’aigua”. 20 de novembre a les 12 h al Teatre Alegria (entrada gratuïta). Un divertiment alhora una reflexió sobre la situació de l’aigua al món. En Matito se les veurà amb un empresari que vol comprar-li una olivera que té a prop del riu. I substituir-la per un aparell que extrauria tota l’aigua del riu per vendre-la… Un espectacle que fa xalar a grans i petits! Música en directe amb veu i instruments populars i la tradició dels putxinel·lis. A càrrec d’Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa