MónTerrassa
Més de 100 trucades al 112 per 60 incidències relacionades amb el vent
  • CA

El telèfon d’emergències 112 ha rebut fins a les 12 hores un total de 105 trucades per 60 incidències relacionades amb el vent, informa ACN. Gairebé totes provenen de l’àrea metropolitana: del Barcelonès han arribat 45; del Vallès Occidental, 38, i de l’Oriental 10 més. La majoria de les trucades són per risc estructural i incidències de trànsit. Protecció Civil manté el pla Ventcat en estat d’alerta i demana molta precaució en la mobilitat, més tenint en compte que aquest dimecres és dia de tornada del pont. També reclama molta prudència en zones arbrades per la possibilitat que caiguin branques i evitar totes les activitats amb foc. En les últimes hores s’han registrat ratxes superiors als 70 quilòmetres per hora en diferents punts de territori.Al Puig Sesolles (Vallès Oriental, 1.668 metres) el vent ha bufat a 114,8 km/h. També s’han superat els 70 km/h a Montserrat, Els Hostalets de Pierola, Font-Rubí, El Perelló, el Parc Natural dels Ports, Mas de Barberans, Ulldeter i la Tosa d’Alp. A la Bonaigua, la ratxa màxima ha estat de 86 km/h i a Portbou, de 90.

D’altra banda, és obligatori circular amb acadenes a la C-28, al port de la Bonaigua; a la C-142b, al pla de Beret, i a la BV-4031, entre Castellar de n’Hug i La Molina.

L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic d’Emergència municipal per ventades en fase d’alerta. Arran de la situació meteorològica i l’increment de serveis de Bombers de Barcelona relacionats amb les ratxes de vent a la ciutat. De fet, fins a dos quarts de dotze del matí, els Bombers de Barcelona han fet ja una vintena de serveis relacionats amb l’episodi de vent. Davant la previsió de vents forts, Protecció Civil recomana informar-se de les previsions meteorològiques en cada moment, tancar portes i finestres, recollir tendals, retirar objectes de finestres i balcons, tenir cura dels vehicles aparcats al carrer i extremar les precaucions a l’aire lliure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa