MónTerrassa
Més de 75.000 persones ja han passat la Covid a Terrassa

Els casos acumulats per la Covid-19 a Terrassa ja han superat la xifra dels 75.000 infectats. En total, ja son 75.094 terrassencs i terrassenques les que han passat el virus, segons les últimes dades del Departament de Salut actualitzades a dia 15 d’abril de 2022. D’aquests 75.094, un total de 73.730 casos s’han detectat a través d’un prova PCR.

Els nous positius registrats han anat a la baixa des del final de la sisena onada, però aquestes dues últimes setmanes s’ha alentit la velocitat de reducció. Aquesta setmana -del 9 al 15 d’abril- s’han registrat un total de 182 nous positius, 30 casos menys que la setmana anterior, quan se’n van detectar 222. Dues setmanes abans se’n van registrar gairebé el mateix número, 223, el que demostra la lentitud en la velocitat de reducció. Segons aquesta xifres, el número de nous contagis registrats diaris aquests últims set dies és de 26 nous positius.

Pel que fa el risc de rebrot, aquest torna a disminuir després d’un petit repunt just abans de començar les vacances de Setmana Santa. Actualment cau fins a 167 punts, 52 punts menys que la setmana anterior. Tot i així, cal recordar que mentre la xifra es mantingui sobrepassant els 100 punts, la ciutat continua en el llindar de risc de rebrot elevat.

La velocitat de reproducció també torna a baixar després de patir un lleuger repunt. Abans de Setmana Santa va arribar a 1,14, però actualment ja torna a situar-se a 0’94. Aquesta disminució és una molt bona notícia, ja que quan la xifra es troba per sota d’1, significa que l’epidèmia disminueix.

14 pacients ingressats més 

No tots els indicadors han disminuït. Els ingressos hospitalaris per Covid han augmentat després de setmanes a la baixa. Aquesta darrera setmana els ingressos pel virus han augmentat fins a 31 pacients, quan la setmana anterior n’hi havia un total de 17.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa